Avatar uživatele

Proč se mi "odfoukne" trojobal při smažení řízků ?

Sakra!

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

maso je třeba dobře osušit, než ho obalíš v mouce
ale nám to právě chutná když se trojobal odfoukne.Ale nesmí se potrhat.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

já přidávám do vajíčka trochu oleje,
pak obaluju už klasicky, nikdy se mi
nic neodfouklo, ale dělám jen 2obal
Doplňuji:
pardón taky jako iceT smažím na sádlíčku,
ale do toho základu dávám olej..


Avatar uživatele

Jako briketka!!Mouku také úplně vynechávám,cvrnknu olej a nikdy se to opravdu neodfoukne.Přidej do mouky drcené kukuřičné lupínky a drží ještě líp.


Avatar uživatele
Zlatý

Já smažím řízky tak,že rozkvedlám vejce s hl.moukou do přijatelné hustoty,obalím v tom řízek,následně protáhnu strouhankou a když mám všechny řízky obalené,tak postupně podle smažení už obalené řízky znova protáhnu zbylým rozšlehaným vejcem s moukou,případně vajíčko ještě dodám.
Efektem je,že při smažení neopadávají drobky strouhanky do horkého sádla,a tím pádem sádlo či olej déle vydrží.A zdá se mi,že řízek je pak nějak mňamkovější.


Avatar uživatele
Zlatý

Smažím jinak:
Naklepu, posolím, okořením česnekem (jinak podle chuti) a obalím v ochuceném vejci se škrobem (solamyl). Řízky v tom nechám aspoň do druhého dne mezi dvěma talíři, nebo podobně a pak obalím jen ve strouhance a na pánev! Ještě se mně nenafoukly, vyzkoušej ))
Pokud zůstaneš u svého postupu, řízky nech po vyndání z lednice odpočinout, osuš a pak již klasika. Neměly by se nafouknout..


Avatar uživatele
Zlatý

Protože je maso vlhké, je ho nutno vysušit, třeba v utěrce. A ještě rada na závěr : pokud chcete mít řízek opravdu chutný - opepřete jej.


Avatar uživatele
Zlatý

Přidám svou trošku do mlýnice...:-) Já na řízky dělám "panýrunk". Vejce, smetana, sůl, hladká mouka. Do toho dám naklepané řízky a nechám přes noc odpočívat - nejlépe. Když se spěchá, tak alespoň na dvě hoďky. Pak řízky obalím ve strouhance a osmažím. Když na oleji, tak ho naliji teprve do rozpálené pánve (rychleji se zahřeje) a když je akorát, vkládám řízky. Nikdy se mi při tomhle postupu strouhanka neodfoukla. Ještě jsem si vzpomněla na tip od šéfkuchaře z Imperialu - přidávat do strouhanky lžíci, dvě hladké mouky. Ještě lépe tak přilne k masu.


Avatar uživatele

I Ty Brůte!!! Od Tebe bych zaklení nečekala.
Je to tím, když vrstvy trojobalu dobře nepřilnou k masu. Proto je lepší mouku do masa trochu vklepat, nebo používat "obrácené obalování", kde nejdříve do naklepaného a okořeněného masa vklepeš strouhanku a potom obalíš ve vejcích. Jsou křehčí a šťavnatější.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele

anonym

Všem děkuji za podnětnou a plodnou diskuzi! Zkušební odfouklé vzorky jsem snědla a zbytek pro návštěvu jsem smažila dle vašich rad. Zjistilo se, že řízek se dá jíst i trochu odfouklý. :))
Zdá se, že co domácnost, to jiný postup. Smažila jsem zvolna,
ale rovnoměrně, před smažením jsem už obalené řízky ještě jednou protáhla rozšlehanými vejci. Odfoukly se jen trochu. :))

Avatar uživatele
Zlatý

briketka10

moje mamka pekla řízky vždy v troubě a byly nejlepší :)
snad se ti zobrazí tyto recepty chodí mi e-mailem..
http://www.tradicnirecepty.cz/…

Avatar uživatele
Zlatý

briketka10

vždy je dávám do stejnoměrně rozpáleného oleje

Avatar uživatele

anonym

ocko, páchám dost neočekávaných věcí? :))
Já vždycky maso naklepu a naložím (potřu olejem s česnekem, pivem nebo hořčičí) a nechám odležet. Obal se sice netrhá (hanulko11 :))), ale
při smažení se nafoukne a "bublina" se rovnoměrně smaží na pánvi dost nesnadno.
Podezřívanou "vlhkostí" masa to asi nebude, protože obdobné potíže se opakují i když smažím celer a pod. "suché" záležitosti.

Avatar uživatele

anonym

ocko: Mám připravené obalené řízky na smažení, v klasickém trojobalu. Mám je ještě protáhnout ve vejcích?

Avatar uživatele

anonym

Vynechej moiuku a nejdříve požij strouhanku. Vklepej ji zaťatou pěstí, kolik maso "pobere". Potom použij vejce a smaž opatrněji než běžný trojobal. Výsledkem budeš každopádně mile překvapená.

Avatar uživatele

anonym

Ještě jsem viděla mnohokrát,že při smažení je přiklopí poklicí,pak se nafukují hodně.smažíš je volně?

Avatar uživatele
Zlatý

iceT

Nic tím určitě nezkazíte...

Avatar uživatele
Zlatý

briketka10

to budou snad už holandský ..

Avatar uživatele

anonym

Nepřiklápím je! Návštěvníci už dorazili, takže jdu smažit. :(( Výsledek dám vědět!

Avatar uživatele
Zlatý

iceT

jéžiš,já mám chuť na řízek.....

Avatar uživatele
Zlatý

briketka10

já taky chjo chjo chjo jdu
si rozmrazit krůtí jatýrka ..

Avatar uživatele
Zlatý

terry

To je škoda. Myslela jsem, že už nedorazí a že u tebe uděláme testovací řízkový večer :D.

Avatar uživatele

anonym

Ať se dílo podaří!!

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 842
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.