Avatar uživatele
Registrovaný

Proč se kakao praží?

Doplňuji:
http://www.lifefood.eu/…

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Bez toho by se nedalo používat tak jak jsme zvyklí. Nešla by vyrábět čokoláda, kakao a podobně.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Pražením se odtraní zbytky slupek a klíčků.

Zdroj: http://web.ft.utb.cz/cs/docs/0 7-cokolada.pdf


Avatar uživatele
Zlatý

pražením se stává trvanlivější
http://blog.florentyna.cz/…
Doplňuji:
vím sama když mám čokoládu 75% hořkou ,tak opravdu sním jen jeden čtvereček -je pro mne hodně hořká,tu nepraženou bych asi "nedala"


Avatar uživatele
Zlatý

Aby získaly klasickou "čokoládovou" příchuť. Také se zjemní jejich jistá zemitost. Osobně miluji nepražené kakaové boby - lze je sehnat v prodejnách se zdravou výživou v bio kvalitě - ale málokomu mohou chutnat. Jsou hodně hořké a s chutí čokolády - jak jsi zvyklá - nemají nic společného. Obsahují ale velké množství důležitých antioxidantů a horčíku. Tisíckrát lepší na "nervy", než jakákoli chemie. Výborné jsou přidané do rozpuštěné čokolády s vysokým kakaovým podílem (pak necháš ztuhnout a nalámeš).
http://www.chocolatewrappers.i nfo/…


Avatar uživatele

Káva se přece také praží - obojí proto, aby získaly svou charakteristickou chuť a také proto, aby se zbavily vlhkosti a byly tedy trvanlivější. Dříve se pražívalo i žito jako tzv. "žitovka".
Pokud bys měla možnost ochutnat nepražené kakaové boby, tak by Tě asi ta chuť (přesně řečeno "nechuť") hodně zklamala.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 480
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.