Avatar uživatele
Registrovaný

Proč se drůbeží maso má krájet po vlákně?

Chápu, proč se hovězí a vepřové maso má krájet přes vlákno, ale proč se to nedělá i u drůbežího? Tam se naopak doporučuje po vlákně. Jaký to má smysl?

Odpovědi:

Avatar uživatele

Asi je to lepší.,museli k tomu dojít asijci,co maso připravují dlouhá léta a je jedním s rybamy jejím nej,masem.K rychlému tepelnému zpracování surovin, typickému pro čínskou kuchyni, je nutno suroviny předem nakrájet na relativně malé, ale úhledné a stejně velké kousky jako jsou: nudličky, krychličky nebo plátky aj.
Nudličky – ťis krájíme po vlákně z předem odtučnělého a odblaněného masa, jsou dlouhé 6 cm a 2 mm silné.
Kostičky – ting o velikosti 1 cm krájíme z lehce nožem naklepaného plátku, mohou být i velmi drobné nakrájené z plátků asi 2 mm tenkých; jsou vhodné pro různé ragů.
Plátky – pchien připravujeme asi 2 mm tlusté, o velikosti 3×5 cm a pro usnadnění krájení si pomůžeme zchlazením masa.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 876
Zlatý annas 774
Zlatý marci1 502
Zlatý iceT 499
Zlatý gecco 443
Zlatý briketka10 432
Zlatý quentos 413
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 353

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.