Avatar uživatele
Zlatý

Proč se čokoláda porcuje na čtverečky?

Proč ne třeba na kolečka nebo na trojúhelníčky (vím, že jedna čokoláda se na trojúhelníčky porcuje, ale to je pouze výjimka.). Koho napadlo, že se čokoláda bude porcovat na čtverečky? Od čeho to vzniklo?

Díky

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Je to lepší porcování, nedokážu si představit porcovat-ulamovat trojúhelníčky a už vůbec ne kolečka.
A navíc nemusíš to porcovat. Můžeš to ukusovat a sníst najednou :D

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Stříbrný

Já bych jí klidně bral nenaporcovanou-třeba 1x1 metr:-)


Avatar uživatele

To by mě taky zajímalo,asi abych to ujídala pomaleji a nezadávila se,jsem totiž čokoládový závislák,ulamuju,ulamuju..


Avatar uživatele
Zlatý

Holanďan Casparus Van Houten patentoval hydraulický lis na kakao roku 1828. Kakao k pití obsahovalo do té doby přes 50% tuku, a proto bylo těžko stravitelné. Díky lisu mohl Van Houten oddělit kakaové máslo od kakaové hmoty a vyrábět kakaový prášek s nízkým obsahem tuku. Díky tomuto vynálezu bylo možné vyrobit čokoládovou tabulku dnešního typu.
Samostatná firma Van Houten již dávno zanikla, ale značka se (vlastní ji velkovýrobce průmyslové čokolády Barry Callebaut) používá dodnes, a to především u kakaa.
První známé tabulkové čokolády byly zřejmě vyrobeny anglickou firmou Fry´s z Bristolu kolem roku 1847.
Švýcar Daniel Peter uvedl na trh po letech pokusů mléčnou čokoládu Gala Peter roku 1875.
Čokoláda značky Gala Peter se díky spojení s firmou Nestlé vyráběla po celém světě, definitivně zmizela z obchodů v osmdesátých letech.
Švýcar Rodolphe Lindt vynalezl proces konšování roku 1879. Díky tomu mohl vyrábět jemnou čokoládu, která se rozplývala na jazyku.
Firma Séchaud Fils z Montreaux ve Švýcarsku vyrobila první plněnou čokoládu pojmenovanou Cremor roku 1913. Čokoládovna Séchaud vyráběla čokoládu až do šedesátých let, později vyráběla plněnou čokoládu Cremor známá čokoládovna Tobler.

Myslím,že každá čokoládovna má své tvary které jsou ni typické .A taky je to proto "abys ji nesnědla celou najednou"


Avatar uživatele
Zlatý

Tak abych řekl pravdu, nějaké geometrické vzory na tabulce moc nevnímám. Respektive po otevření obalu dost pospíchám aby čokoládu nepoškodilo UV záření, případně jazyk a zuby někoho jiného.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 480
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.