Avatar uživatele
Registrovaný

Proč po upečení jablkový štrůdl z listového těsta po schladnutí dosti splaskne?

Po upečení je štrůdl krásně nadýchaný a dozlatova.Jakmile vychladne je z něho placka.Proč nedrží ten krásný tvar jako po upečení?
Prosím poraďte kde dělám chybu. Mnohokrát všem děkuji.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

příště ho propíchej na víc místech vidličkou
Doplňuji:
před pečením -samozřejmě jsem zapomněla dodat

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Zkusit před strčením do trouby propíchat,aby unikala pára,jinak nevím.


Avatar uživatele
Zlatý

Propíchat, dámy mají pravdu. A potřít žloutkem rozmíchaným s trochou smetany - a taky víc naplnit a udělat z více těsta, pak ho určitě bude víc. Od chudáků dvou padavčat v tenké placičce nečekej žádný mamutí efekt. :-)


Avatar uživatele
Zlatý

Ty jo!
U tebe štrůdl vychladne?
To je zajímavé - u nás kolikrát zmizí z plechu když je ještě v pečící troubě.


Avatar uživatele
Zlatý

Neděláš chybu, je to vlastnost. Horký vzduch mezi lístky těsta se ochlazováním smršťuje. Řešení je snist, dokud je horký (ale nespal si hubu).

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.