Avatar uživatele
milzme

Proč po upečení jablkový štrůdl z listového těsta po schladnutí dosti splaskne?

Po upečení je štrůdl krásně nadýchaný a dozlatova.Jakmile vychladne je z něho placka.Proč nedrží ten krásný tvar jako po upečení?
Prosím poraďte kde dělám chybu. Mnohokrát všem děkuji.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? iceT, briketka10 před 4226 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hanulka11

příště ho propíchej na víc místech vidličkou
Doplňuji:
před pečením -samozřejmě jsem zapomněla dodat

Upravil/a: hanulka11

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
iceT

Zkusit před strčením do trouby propíchat,aby unikala pára,jinak nevím.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Damiana

Propíchat, dámy mají pravdu. A potřít žloutkem rozmíchaným s trochou smetany – a taky víc naplnit a udělat z více těsta, pak ho určitě bude víc. Od chudáků dvou padavčat v tenké placičce nečekej žádný mamutí efekt. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
venkovan

Ty jo!
U tebe štrůdl vychladne?
To je zajímavé – u nás kolikrát zmizí z plechu když je ještě v pečící troubě.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
baghira

Neděláš chybu, je to vlastnost. Horký vzduch mezi lístky těsta se ochlazováním smršťuje. Řešení je snist, dokud je horký (ale nespal si hubu).

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek