Avatar uživatele
Zlatý

Proč někteří řezníci prznějí prdelačku kmínem?

U nás je už zvykem, že sousedé, kteří mají zabíjačku, dávají některým vyvoleným zabijačkovou výslužku. Dnes jsem ji od jednoho dostal a po ochutnání prdelačky se mi zkřivila huba. Byla cítit a chutnala kmínem. Brrr.
Co vy na to?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Bronzový

V příbuzenstvu už nikdo pašíka nemá, zabijačku nedělá...
Prdelačku si musím tedy uvařit sama, ze surovin zakoupených u řezníka.
Vím, že do polévky kmín nepatří.
Mně však kmín nevadí, pokud se to nepřežene ...

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Prdelačka má chutnat masem, krví, kroupami a jemně pepřem...
;-)
Škoda ji kazit něčím dalším...


Avatar uživatele
Bronzový

Kmín patří na bůček.


Avatar uživatele
Zlatý

Asi jim to tak chutná, ale také mi to připadá zvláštní. Kmín bych tam nedala. :-))


Avatar uživatele
Zlatý

Kmín patří např. do česnečky. U vaření platí rčení "jiný kraj, jiný mrav" dvojnásob. Moravákům např. nechutná české zelí, na cestách po světě jsem si nikdy nezvykl třeba na skořici na masu /Tunisko, Turecko/, ale jíst se dá i takto upravený velbloud. Do prdelačky bych kmín určitě nepoužil.
Když družstvo v rodné vísce pěstovalo kmín ve velkém, v době jeho sklizně hezky voněla celá vesnice.
Doplňuji: ze vzpomínek jsem vydoloval, že u nás vlastně prdelačku nikdo nevařil. Veškerá péče se soustředila na dobrou ovarovou /též bílou/ polévku.
Ta byla též součástí výslužky. Mlsouni si pak separátně připravovali tzv. trdelnou polévku, jejíž součástí je i kmín.
Potřebujeme:
1 l vývaru z vepřové hlavy nebo kolena
1 krvavé jelítko nebo šálek vepřové krve
4 lžíce vařených krup
česnek
1 cibuli
sůl a pepř
kmín a majoránku.
V této souvislosti by mě zajímala možná spojitost názvu trdelná a trdelník.


Avatar uživatele

Kmín do prdelačky nepatří.
Pro Gecca,ty nedáváš do prdelačky česnek a majoránku?
Tak tyto věci by mi tam teda chyběly.
Prdelačka pouze s krví,kroupami a pepřem by mě teda nechutnala.


Avatar uživatele
Stříbrný

S kmínem jí neznám, ale byl jsem na zabíjačce v Bavorsku a tam do ní davají jalovec a rozmarýn. To je humus.


Avatar uživatele
Bronzový

Moje babička říkávala: "Proti gustu žádný dišputát". Tak ji běž vrátit, nebo, když nemáš odvahu, tak ji vylej.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

barbakan

Daný uživatel již dnes obdržel maximální počet hodnocení.

Avatar uživatele
Zlatý

gecco

;-)))
To neva - hlavně, že mu prdelačka chutná...
;-)))

Avatar uživatele
Zlatý

barbakan

:-(

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.