Avatar uživatele
anonym

Proč někteří řezníci prznějí prdelačku kmínem?

U nás je už zvykem, že sousedé, kteří mají zabíjačku, dávají některým vyvoleným zabijačkovou výslužku. Dnes jsem ji od jednoho dostal a po ochutnání prdelačky se mi zkřivila huba. Byla cítit a chutnala kmínem. Brrr.
Co vy na to?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? dudu, marci1, gecco před 3079 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
da ny

V příbuzenstvu už nikdo pašíka nemá, zabijačku nedělá…
Prdelačku si musím tedy uvařit sama, ze surovin zakoupených u řezníka.
Vím, že do polévky kmín nepatří.
Mně však kmín nevadí, pokud se to nepřežene …

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
gecco

Prdelačka má chutnat masem, krví, kroupami a jemně pepřem…
😉
Škoda ji kazit něčím dalším…

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
ptáč

Kmín patří na bůček.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marci1

Asi jim to tak chutná, ale také mi to připadá zvláštní. Kmín bych tam nedala. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dudu

Kmín patří např. do česnečky. U vaření platí rčení „jiný kraj, jiný mrav“ dvojnásob. Moravákům např. nechutná české zelí, na cestách po světě jsem si nikdy nezvykl třeba na skořici na masu /Tunisko, Turecko/, ale jíst se dá i takto upravený velbloud. Do prdelačky bych kmín určitě nepoužil.
Když družstvo v rodné vísce pěstovalo kmín ve velkém, v době jeho sklizně hezky voněla celá vesnice.
Doplňuji: ze vzpomínek jsem vydoloval, že u nás vlastně prdelačku nikdo nevařil. Veškerá péče se soustředila na dobrou ovarovou /též bílou/ polévku.
Ta byla též součástí výslužky. Mlsouni si pak separátně připravovali tzv. trdelnou polévku, jejíž součástí je i kmín.
Potřebujeme:
1 l vývaru z vepřové hlavy nebo kolena
1 krvavé jelítko nebo šálek vepřové krve
4 lžíce vařených krup
česnek
1 cibuli
sůl a pepř
kmín a majoránku.
V této souvislosti by mě zajímala možná spojitost názvu trdelná a trdelník.

Upravil/a: dudu

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Kmín do prdelačky nepatří.
Pro Gecca,ty nedáváš do prdelačky česnek a majoránku?
Tak tyto věci by mi tam teda chyběly.
Prdelačka pouze s krví,kroupami a pepřem by mě teda nechutnala.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Emefej

S kmínem jí neznám, ale byl jsem na zabíjačce v Bavorsku a tam do ní davají jalovec a rozmarýn. To je humus.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Conchus

Moje babička říkávala: „Proti gustu žádný dišputát“. Tak ji běž vrátit, nebo, když nemáš odvahu, tak ji vylej.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Daný uživatel již dnes obdržel maximální počet hodnocení.

před 3079 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
gecco

😉
To neva – hlavně, že mu prdelačka chutná…
😉

před 3079 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

před 3079 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek