Avatar uživatele
Pokročilý

Proč květák při vaření(a dlouho po vaření)tak smrdí?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Stříbrný

Protože obsahuje látky, které se teplem uvolňují a páchnou. Je to zejména kyselina močová a některé sirné sloučeniny.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

nemám proto vysvětlení, ale radu:
když ho vaříš přidej do osolené
vody pár kapek citronové šťávy..
http://zeny.e15.cz/…


Avatar uživatele
Zlatý

Je to hlavně kyselina močová : 100 gr květáku obsahuje 24 mg kyseliny močové.
Proto také není vhodný pro osoby trpící dnou.


Avatar uživatele
Zlatý

Obsahuje látky, které jsou pouze při varu cítit, začínají se totiž teplem uvolňovat. Jedná se o kys. močovou, jak už bylo řečeno.


Avatar uživatele
Zlatý

Páchne zejména kyselina močová a látky vznikající tepelným rozkladem izothiokyanátů.


Avatar uživatele
Stříbrný

Z brukvovitých rostlin se varem uvolňují čpavé látky, kapusta, květák. zelí, kedlubny se mají vařit odkryté aby v potravině nezůstaly.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

annas

Náhodou jsem narazila na tento dotaz. Zajímaly mě další informace. Dají se zjsitit z odkazu., z něhož čerpala marci1.

http://www.vyziva-dotek-vedomi .cz/…


Květák není vhodný pro osoby trpící dnou - 100 g květáku obsahuje 24 mg kyseliny močové..

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.