Avatar uživatele
Bronzový

Proc kvetak nadyma?

Proc treba ne rizek?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Květák patří stejně jako např. kedluben, zelí nebo brokolice mezi košťálovou zeleninu. Co o košťálové zelenině říká Wikipedie:

U mnoha lidí je konzumace košťálové zeleniny spojená s plynatostí. Tato zelenina obsahuje komplex sacharidů, které žaludek ani tenké střevo nedokážou zcela rozložit. Když se pak dostanou do tlustého střeva, tamní bakterie je štěpí a vedlejšími produkty jsou oxid uhličitý, sirovodík a metan.

PS: No a potom buď vegetarián, že... :-))

Zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/K o%C5%A1%C5%A5%C3%A1lov%C3%A1_z elenina

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Protože květák je nadýmavá zelenina kdežto řízek je maso .Zátím jsem nikde nečetla že by maso nadýmalo


Avatar uživatele
Zlatý

Zaleží na každém těle jak potravinu zpracuje, někoho nenadýmá, má se vařit v hrnci bez pokličky pak veškeré výpary vyjdou ven a květák není nadýmavý

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.