Avatar uživatele
Pokročilý

proč kapr do mléka

jaký smysl má namočení kapra před smažením do mléka a na jak dlouho by tam měl popřípadě být

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Pokud máš ryby rád, žádný smysl to nemá.
Že kapr smrdí bahnem je dávno překonaný předsudek, poněvadž ryba se dostatečně dlouho před tím, než se dostane ke spotřebiteli čistí (pobývá v čisté vodě). Tím pádem odpadá i předsudek další - "velké ryby smrdí". Nic z toho není pravda.
Pokud ale rybu někdo nijak zvlášť nemusí, ale chce ji, lze to mléko použít, prý se ten "smrad" zmenší. Někdy se dávali kapři dokonce do kyselého mléka, já to ovšem nedělal nikdy.
Aby ryba nebyla tolik cítit rybinou, pomůže spíš pokapání citronem a pomalá tepelná příprava !!
Zkušenost

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Pokročilý

aby nesmrděl bahnem :) tak proto kapr do mlíka :)
Doplňuji:
vždycky tak den předem se namáčí


Avatar uživatele
Pokročilý

mléko pohltí pachy, stejně tak se to používá i u ledvinek... namočit aspoň den. nevím čím to, ale některý kapr je prostě bahnem cítit víc a některý míň (to píšu i přes to, že ryby jím).

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.