Avatar uživatele
Pokročilý

Proč jsou perníčky tvrdé?

Proč po upečení jsou tvrdé a změknou až po několika dnech, týdnech, čím to je?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Pravý perník je charakteristický mimo jiné tím, že záhy po upečení ztvrdne a chvíli trvá, než získá požadovanou vláčnost - při dobrém uskladnění asi 14 dnů.
Perníčky naskládejte do kameninové nádoby, plechové krabice nebo kartonové krabice vyložené alobalem a uložte na chladném místě. Dobrým pomocníkem je jablko, vložené k perníčkům. Vyberte jablko zdravé a nepoškozené, aby na něm nebyla plíseň nebo hniloba, a pravidelně je kontrolujte. Neskladujte perníčky blízko cibule, česneku, sušených hub a jiných aromatických potravin nebo se dočkáte nevítaných příchutí a vůní.

Co dělat, když perníčky nezměknou včas?
No, někomu tvrdý perník nevadí, ale pro ty, co se bojí zubaře, mám jednoduchou a účinnou radu. Vložte několik kousků perníku do keramické, kameninové nebo porcelánové mísy a mísu přikryjte vyždímanou utěrkou namočenou v horké vodě - určitě změknou.

link:

Zdroj: http://www.hobby-info.cz/art.p hp?id=perniky

 

Otázka nemá žádné další odpovědi.

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.