Avatar uživatele
Registrovaný

Proč jsou některá jídla "nedosolitelná"?

Konkrétně třeba poctivý domácí kuřecí nebo hovězí vývar, nebo brokolice a květák. Normálně moc nesolím, ale u těchto jídel potřebuji třeba čajovou lžičku soli na porci, aby mi to připadalo trochu slané...

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Sice se říká, že sůl je nad zlato, ale musí se užívat v přiměřeném množství a projít správnou kuchyňskou úpravou.

Potřeba soli se může u různých lidí výrazně lišit. Záleží na konstituci, způsobu života i myšlení, na celkové skladbě jídelníčku, množství fyzické aktivity, na klimatických poměrech a počasí. Chuť na slané nám není vrozená. Je to naučený zlozvyk, který podporujeme konzumací slaných jídel. Chuť soli často přehluší přirozenou chuť jídel.

Zkuste proto používat více přirozeného koření. Udělejte pokus: omezte na tři týdny konzumaci soli a možná zjistíte, že vám nakonec vyhovuje přirozená slanost potravin. Tak to dělám já. Solím minimálně, zvykla jsem si.

Nemluvím o tom, co způsobuje nadměrné solení. .

Přečtěte si rady odborníka: Jak si odvyknout na hodně slané pokrmy.

http://www.zdravavyzivahronov. com/…

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele

Třeba to není o "dosolitelnosti" potravin, ale o Tvých chutích. Buď na to dosolování opatrná a spíše si zkus navyknout na planější chutě. Sůl je zrádná.
Brokolici skoro vůbec nesolím a chutná mi i tak. Květák solím mírně.
Nejde si samozřejmě na změnu chuti zvyknout ze dne na den, ale rozhodně s tím něco zkus udělat. Soli postupně ubírej. Její větší množství škodí ledvinám a má neblahý vliv na krevní tlak. "Zadělat" si na zdravotní problémy může i mladý člověk. Neprojeví se to hned, ale o to je potom větší problém dát se do pořádku.


Avatar uživatele
Bronzový

Problém není v soli, ale ve tvé schopnosti pořádně vařit.


Avatar uživatele
Stříbrný

To, protože polévky nemají býti hodně slané. Místo soli používám takovou tu tmavou břečku od magi, krásně to dochutí.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

annas

Ad huxa. Tekuté polévkové koření Maggi obsahuje: pitnou vodu, jedlou sůl, chuťové látky (glutamát sodný, sodné soli 5´-ribonukleotidů), kvasný ocet, glukózu, kvasničný extrakt, aroma.

Avatar uživatele
Zlatý

annas

Ach jo. Moje nepozornost.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.