Avatar uživatele
Zlatý

Proč jsou "korbáčiky" tak slané ?

A myslíte si,že je pravda, že někteří fajnšmekři tvrdí, že čím více je slaný nálev, do kterého se korbáčiky při výrobě ponoří, tím méně jsou slané ?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Odpoveď byla označena jako užitečná
Avatar uživatele
Zlatý

Namáčení ve slané vodě má za účel jednak chuťovou úpravu a usměrňuje se mikroflóra, ale upravují se i mechanické vlastnosti sýrů a upevňuje se jejích povrch.

Roztok, do nějž jsou korbáčiky namáčeny, nesmí být příliš slaný, aby se nesrazil na povrchu, ale musí se dbát, aby slabší roztok pronikl až dovnitř.

Čím je roztok viac slaný, tým sú korbáčiky menej slané, lebo soľ neprenikne do vnútra, na povrchu sa vytvorí hladký povlak a korbáčiky nie sú mäkké.

http://www.bacovskesyry.sk/…

Další různé zdroje

 

Otázka nemá žádné další odpovědi.

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 480
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.