Avatar uživatele
Pokročilý

Proč je ve studeném čaji med cítit víc než v teplém?

Zjistila jsem, že když si udělám teplý čaj a dám si do něj med, skoro ho tam necítím. Jak čaj chladne, med je cítit stále víc... Čím to je?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Stříbrný

Med,používaný jako sladidlo,by se měl přidávat do chladnějšího nápoje.Přidáním do horkého ztrácí nejen svou vůni,ale také spoustu užitečných látek,kvůli kterým se používá místo klasického cukru.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Tak je to s čímkoliv. Když jíš/piješ něco hodně horkýho, nebo hodně studenýho, tak ti to otupí receptory na jazyku, není to medem. Sněz vařící bramboru a uvidíš.


Avatar uživatele
Bronzový

Když čaj chladne, tak se mění jeho konzistence a med tuhne.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 480
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.