Avatar uživatele
Zlatý

Proč je rozdílna chuť brambor,když je uvařím oloupané a nebo ve šlupce?!

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Bronzový

Oloupané brambory se více vyluhují, ale neoloupané nemají vnitřek v přímém styku s vodou a vše zůstává uvnitř brambory.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Neoloupaná brambora drží veškerou chuť pod slupkou, proto má i takovou zemitější chuť. Při vaření také nepřijímá žádné příchutě, je moučnatější nebo klihovitější - podle varného typu, ale chuť je vždy ryze "bramborová". Oloupané brambory pouští škrob do vody, kterou lze dokořenit. Po uvaření jsou křehčí a jemnější chuti, nejsou tak výrazné.


Avatar uživatele
Registrovaný

Myslím že je. Chutnější jsou vařené beze slupky :) - Tohle ignoruj, blbě sem si to přečetla :)


Avatar uživatele
Bronzový

Malé doplnění pro diety-hubnutí,cukrovka a pod. Brambory ve slupce mají nižší glykemický index,tedy pomaleji se vstřebávají do krve.Nejnižší mají vystydlé brambory typu A a nejvyšší bramborová kaše.Čili po námaze k doplnění energie bramborovou kaši,k večeři studené salátové brambory /bez majonézy/

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.