Avatar uživatele
quentos

Proč je lepší dolít čaj horkou vodou než ho ohřát v mikrovlnce?

Aspoň mi to tak bylo řečeno, ale nechápu to. Je to tím, že mikrovlnka zničí případné vitamíny v citrónu? Nebo to má jiný důvod? Dík.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? briketka10, gagaga, da ny, gecco před 3131 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Hlada

Je ho víc.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
zjentek

taky ho ještě můžeš ohřát na plotně a to je taky dobrý a ne-li lepší ;)

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
ReHu

To je rozšířený blud, že mikrovlnka ničí vitamíny i vše ostatní.
Někdo kouknul pod mikroskopem na jídlo ohřáté v mikrovlnce a prý bylo „mrtvé“.
Ale nezaznamenala jsem zkoumání jídla či pití ohřátého „klasicky“.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kura

Netuším kdo ti takovou hloupost řekl, ale znám desítky lidí, co si ohřívají v mikrovlnce čak, kafe, mlíko a nikdo nikdy neříkal, že by bylo hnusný apod nesmysly.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
lavender

Protože je z mikrovlnky hnusný a nedá se pít – vlastní zkušenost.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Frogman

Já mám hrnek položený na radiátoru, abych pořád nemusel lítat k mikrovlnce… :D

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
talka

Kura: SOUHLAS

před 3131 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
ReHu

Vitamíny v citrónu zničí teplota bodu varu.
Ale......jak dlouho je citron utržený ze stromu??? Tam už moc vitamínů, ne-li žádný stejně není.
Ubývají každou hodinu po utržení, omytí i studenou vodou atd.
A to u všeho ovoce i zeleniny.

před 3131 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek