Avatar uživatele
barunka4202

Proč člověk nemůže jíst mléčné výrobky když má salmonelu?

Zajímavá 0 před 3548 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Jak jsi na to přišla???
:-O
Naopak – např. jogurty (živé) jsou při léčbě salmonelozy, jako podpůrný protředek, doporučovány…
😉
Jediná varianta – těžší případy jsou léčeny antibiotiky – a ty založené na tetracyklinu se s mlékem ´nesnáší´.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
da ny

Protože na salmonelu jsou ordinovány antibiotika.a mléčné výrobky snižují často jejich účinnost.
Mléčné výrobky (mléko, jogurty slazené apod. , kaše) jsou projímavé!
Též při užívání některých ATB jsou zakázány mléčné výrobky, kyselé (Biseptol, Triprim) – vyvolávají nevolnosti, průjem, zvracení, alergické reakce, kožní projevy atp..
Po ukončení onemocnění a dobrání ATB je naopak dobré dát dopořádku střevní mikroflóru pomocí lactobacilů.
Doplňuji:
Doplňovat ionty!
Vhodný je zejména kvalitní bílý jogurt a kysaná smetana, po těch prvních nejhorších dnech, kdy je člověk na „dietě“. Pokud nemusí být podávána ATB, mléčné výrobky se vyloučit ze stravy nemusí, viz. . mowla .).

Upravil/a: da ny

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
štamgast

Protože když sníš jogurt tak se do hodiny vys***š z podoby! A to i bez salmonely!

Zdroj: Vlastní zkušenost

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Agneta

štamgast >>> a nejsi náhodou nemocný? a nebo máš neevropské předky, např. u takového cikána bych se ani nedivila-vím jak je to v Indii :DDD

před 3548 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek