Avatar uživatele
Pokročilý

Proč člověk nemůže jíst mléčné výrobky když má salmonelu?

Odpovědi:

Avatar uživatele

Jak jsi na to přišla???
:-O
Naopak - např. jogurty (živé) jsou při léčbě salmonelozy, jako podpůrný protředek, doporučovány...
;-)
Jediná varianta - těžší případy jsou léčeny antibiotiky - a ty založené na tetracyklinu se s mlékem ´nesnáší´.


Avatar uživatele
Bronzový

Protože na salmonelu jsou ordinovány antibiotika.a mléčné výrobky snižují často jejich účinnost.
Mléčné výrobky (mléko, jogurty slazené apod. , kaše) jsou projímavé!
Též při užívání některých ATB jsou zakázány mléčné výrobky, kyselé (Biseptol, Triprim) - vyvolávají nevolnosti, průjem, zvracení, alergické reakce, kožní projevy atp..
Po ukončení onemocnění a dobrání ATB je naopak dobré dát dopořádku střevní mikroflóru pomocí lactobacilů.
Doplňuji:
Doplňovat ionty!
Vhodný je zejména kvalitní bílý jogurt a kysaná smetana, po těch prvních nejhorších dnech, kdy je člověk na "dietě". Pokud nemusí být podávána ATB, mléčné výrobky se vyloučit ze stravy nemusí, viz. . mowla .).


Avatar uživatele
Bronzový

Protože když sníš jogurt tak se do hodiny vys***š z podoby! A to i bez salmonely!

Zdroj: Vlastní zkušenost

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Stříbrný

Agneta

štamgast >>> a nejsi náhodou nemocný? a nebo máš neevropské předky, např. u takového cikána bych se ani nedivila-vím jak je to v Indii :DDD

 

Zajímavé otázky v kategorii Zdraví

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Zdraví

Zlatý Drap 1609
Zlatý mosoj 1495
Zlatý marci1 1283
Zlatý hanulka11 1030
Zlatý annas 991
Zlatý gecco 737
Zlatý briketka10 716
Zlatý quentos 714
Zlatý iceT 566
Zlatý arygnoc 499

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.