Avatar uživatele
Zlatý

Přidáváte do bramb.salátu něco, co se úplně běžně nedává? Nebo naopak nedáváte, co se dává?

Já jsem např. zkusila steril.kukuřici nebo nahrubo nastrouhaný eidam.
Obojí bylo dobré.
Naopak z kořenové zeleniny dávám jen syrovou mrkev.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

V tomto su konzervativní...
;-)
Tradiční BS neobmnenuju...

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Nevím jak kdo, ale u nás se dává kyselé jablko nakrájené na kostičky. Výborná chuť. Jinak klasika!


Avatar uživatele

Mám ráda olivy i okurky.


Avatar uživatele
Pokročilý

Vím o lidech, co přidávají nakrájený salám (obv. Gothaj). Pokud je to příloha k masu, pak mi to přijde divné. A ano, i sýr někdo dává. Jsem konzervativní, BS na Stědrý den neobměňuji, pouze v létě dělám tzv. letní, tedy bez majonézy.


Avatar uživatele
Zlatý

Tradičně brambory,majonéza, hrášek, mrkev, okurky, akorát místo syrové cibule dávám osmaženou. Letos nedám petržel a celer.
Gothaj nebo junior a k tomu vařené vejce je celkem běžná surovina do b.salátu.


Avatar uživatele

do bramborového salátu dávám jen to, co jsem tam dával v dobách svého několikaletého působení ve výrobně salátů a lahůdek, kde jsem míchal několik druhů salátů v několika desítkách kg. denně. pokud se salát lišil nějakou ingrediencí, tak se jmenoval jinak a měl úplně jinou chuť. do vánočního br.salátu ať si lidé dají co chtějí, ale bramborový salát je u mě jen jeden, stejně jako vlašský, pochoutkový, atd. tzn. jen brambory, mrkev, hrášek, ster.okurka, cibule, vař.vejce, cibule, majonéza, cukr, sůl, ocet, pepř ml., hořčice plnotučná, nejlépe lák z okurek dle savosti brambor-. žádné celery, salámy, jogurty, sádla, kys.sledě a jiné :-)


Avatar uživatele
Stříbrný

Nedávám majolku a salám.


Avatar uživatele
Zlatý

Já ho dělám klasicky, ale moje německá tchyně do něj dává kyselé ryby.


Avatar uživatele
Bronzový

u nás majonézový k vyprážanej rybe nie

avšak....aj k upečenej rybe máme zemiaky v sladkokyselej vode s cibuľou a korením....musí ho byť dostatok!

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Pokročilý

Slecna 007

Pokud je to příloha, pak je to salám s masem? Nesedí mi to a jako surovina na sváteční stůl už vůbec ne.

Avatar uživatele
Zlatý

annas

Souhlasím s vámi. Salám rovněž nedávám. Jedině když připravuji jako samostatné jídlo - podobné vlašáku. Pak ale používám šunku, méně brambor a sojovou majonézu atd. Chutná mně tatarka ze zakysané smetany, která se začala vyrábět, nebo ji dělám sama..

Často dělám obyčejný, tzv. rakouský salát bez majonézy. Převzala jsem recept od matky, ta od babičky. Její sestra byla kuchařkou ve Vídni.

Avatar uživatele
Zlatý

iceT

Ono se tam toho salámu taky nesmí dát kilo, ale dejme tomu na kilo salátu necelých deset deka salámu. Pokud jsi to nikdy nejedla, tak to hned nemusíš odsuzovat. Taky ti to nikdo nenutí a navíc, tak jako je tisíc receptů na zaručenou bramborovou polívku, tak se v každé rodině připravuje bramborový salát jinak.

Avatar uživatele
Pokročilý

Slecna 007

Neodsuzuji, ale divím se. Navíc Gothaj i Junior považuji za salámy horší kategorie.
Myslela jsem, že je tu diskuze o BS a ingrediencích a ne o tom, co mi přijde divné ...

Avatar uživatele
Zlatý

ReHu

Taky dáváme salámek :-)

Avatar uživatele
Stříbrný

Kepler

Přidávám tepelně upravené houby (dušené do měkka, zamrazené a rozmrazené) Ovšem po letošní houbařské sezóně rada celkem na prd. Jinak je to ovšem úplně jiná liga. Smaženého kapra nikdo nechtěl, všichni zblajzli jen salát.

Avatar uživatele
Zlatý

ReHu

Proč diskuze?
Už jsi postoupil a můžeš vkládat i bodovat víc.
Nebo ses dnes tak rozjel, že je ti limit málo :-) :-)

Avatar uživatele
Stříbrný

Kepler

No, sice jsem se rozjel a postoupil o kategorii výš, ale omezený jsem pořád stejně. Proto můžu vstupovat jen do diskuze. Nějak tomu nerozumím.

Avatar uživatele
Zlatý

ReHu

:-) :-) :-)
Měl bys mít limit 25.
Systém má asi trhliny :-)

Avatar uživatele
Stříbrný

Kepler

Ano, měl bych mít vyšší limit, ale nemám. Pochybuju, že brilantností svých otázek, či odpovědí bych převálcoval nějaké limity.

Avatar uživatele
Zlatý

ReHu

:-) :-) :-)
Můžeš písnout mail adminovi.
Moc nikdy nereagoval, ale třeba už se přístup zlepšil.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 843
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.