Avatar uživatele
Zlatý

Předvařujete květák před smažením?

U nás ano, ale znám lidi, kteří obalují syrový. To musí potom chroupat, ne?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Předvařuju na pařníčku...
Stejnětak ho předvařuju i ´na mozeček´.
;-)
A přiznám se, že neznám nikoho, kdo by smažil syrový.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Krátce předvařuji.


Avatar uživatele
Stříbrný

Květák nedělám, ale manželka ho předvařuje.


Avatar uživatele
Bronzový

předvařuju,vývar se dá použít do bramboračky...


Avatar uživatele
Zlatý

nepředvařuju, ale předpařuju ..zkrátka gecco už mně vytáh slova z klávesnice


Avatar uživatele
Zlatý

Moje máma ho nikdy nepředvařovala, ale zase ho smažila déle a zvolna a chutnal stejně jako předvařený. Já předvařuju tak tři minuty, ale jen kvůli příteli.


Avatar uživatele
Stříbrný

Nepředvařuju před smažením, před zapékáním ani před přípravou "jako mozeček".
Květák při všech uvedených úpravách dostatečně změkne, není z něj "bláto",
výsledná chuť je někde mezi "vařeným" a syrovým. Vyzkoušejte, chutná to dobře.

Vařím květákovou polévku,
případně dusím – zadělávaný květák.


Avatar uživatele
Bronzový

Já květák nejím, ale vždycky se u nás obaloval syrový a nikomu to nevadilo a nekřupal.


Avatar uživatele
Zlatý

Nepředvařuji. Ani nenapařuji.
Obaluji menší růžičky a co nejkratší nožky.


Avatar uživatele

nejlepší to bude vyzkoušet. osobně protáhnu párou na pařáku


Avatar uživatele

Když jsem ho dělal poprvé,tak jsem nepředvařil a chroupal jsem jako králík,od tý doby předvařuji,ale jen asi 5minut volně.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

gecco

IceT - co je "zvolna" (cca teplota) a jak velké kousky květu to byly?
A - zkoušela´s to ty nebo máma i s brokolicí či římským květákem?

Avatar uživatele
Zlatý

iceT

jednotlivé růžičky a teplotu fakt nevím.

Avatar uživatele
Zlatý

gecco

Jednotlivé růžičky - jasně - ale jak cca velké?
Já dělám spíše větší kousky (tak 5x5x5 cm) a nějak si to neumím představit...
;-)

Avatar uživatele
Zlatý

iceT

brokolici a římský květák máma nekupuje, já jsem jednou brokolici smažila,předvařila a nikdy ji už nepředvařím, je křehčí než květák, tak to není třeba a nejradši mám stejně ten košťál.

Avatar uživatele
Zlatý

gecco

Brokolici taky předvařuju na pařníčku, o něco kratší dobu, než květák) - ale je fakt že raději ji mám syrovou v salátu... No, květák, koneckonců, taky...
;-)

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 840
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 479
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.