Avatar uživatele
Registrovaný

Potřebovala bych prosím poradit. Peču cupcaky z tohoto receptu, udělala jsem krém, ale opravdu nevypadá jako na obrázku.

Dělala jsem to přesně podle receptu, ale je to nějaké moc tekuté :/ Nezná někddo nějaký trik? :) Předem děkuji http://cupcakezprahy.blogspot. cz/…

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Je dost riskantní dělat něco podle neověřeného předpisu, který se navíc autorce taky nepovedl :
"Zkrátka, krém se nepovedl tak, jak jsem si představovala-byl hodně vodnatý a abych s ním vůbec mohla pracovat, musela jsem z něj dostat pryč přebytečnou tekutinu. Mám několik teorií, proč se to stalo..."
Na obrázku je totiž krém s vínem a ne s mátovým čajem. Vůbec mi přijde nesmysl, pokoušet se nahradit víno čajem, natož mátovým. Úplně pro chuť stačí ta snítka máty na ozdobu ☺

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Za sebe - ten krém se mi vůbec nezdá - jak ten původní s "krabčákem(!!!)", tak ani ten s čajem. Obojí musí máslo s čokoládou děsně naředit a možná i srazit. Být tebou bych to moc nevylepšovala (jedině, že bys to zavařila znovu s pudinkem a nechala vychladit, ale otevírá se mi kudla v kapse, jak tu "radu" sama po sobě čtu:-).
Spíš - rozpustím mátovou čokoládu ve smetaně na šlehání, přidám máslo a nechám ztuhnout. Krém budeš mít lanýžový a dokonale hladký (nasekej do toho ještě trochu čerstvé máty nebo ji použij jen na ozdobu, pokud máš, přidej pár lžiček mátového likéru.
Nejlepší variantou je uvařit kvalitní čokoládový pudink ve smetaně, nechat v něm rozpustit mátovou čokoládu (pokud pořád trváš na mentolu:-), a vychladlý našlehat s máslem.
Ještě mě napadl dost pevný, ale pěnový krém - čokoládu rozpustíš s trochou másla, dosladíš, necháš trochu prochladnout a pak vmícháš syrové žloutky a nakonec sníh z bílků. Necháš vychladit a pak tím zdobíš.
Jestli máš ráda mátovou příchuť, doporučuji ti, pořídit si sirup od Moninu, buď klasický mátový nebo přímo příchuť mátový čaj.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

hanulka11

To vypadá moc zajímavě- neznám tento recept- jestli jsi nic nenahrazovala- žádné suroviny jinými,je divné, že tvůj krém je jiný. A nechala jsem ho ztuhnout před šleháním v lednici?

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 480
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.