Avatar uživatele
Bronzový

Poradíte mi prosím, co se zelenými rajčaty, která mi bohužel přemrzla na rostlinách?

Jedná se asi o pět kilo, je mi jich líto, od včera jsou otrhaná v obýváku na stole u okna...
Znám skládání do pětilitrovek, já bych to spíš chtěla zpracovat hned...
Nejsou zelená jedovatá?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Stříbrný

Příští rok to můžeš udělat tak, že vykopneš celou rostlinu z hlíny, oklepeš, abys nenadělala a vezmeš ji domů, tam ji pověs na něco, já je mám na šňúře na prádlo vzhůru nohama, teda vlastně kořeny, tak dojdou skoro všechna rajčata, co ještě na rostlině jsou. Nic se s tím nedělá, jen se postupně otrhávají.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Registrovaný

Zelená rajčata jsme dávali do čalamády a bylo to super. Každopádně dozrání ve sklenici je taky dobrý nápad. Nesmí se však zapomenout přidat červené jablíčko.


Avatar uživatele
Zlatý

Jedovatá nejsou. Na netu najdeš spoustu receptů, podle toho co chceš dělat
http://search.seznam.cz/…


Avatar uživatele
Zlatý

jedovatá jsou, ale v minimální míře, poláci je běžně prodávaj sterilovaný. Jinak na okně ti dojdou do červena i takto.


Avatar uživatele
Bronzový

Už léta z nich dělám chutney. A celý rok mám výbornou přílohu k masu a k uzeninám místo hořčice, nebo křenu.
Odkaz viz Drap. A ještě zužitkuješ ovoce, které sklidíš. Já mám nejraději švestkové a meruňkové chutney.


Avatar uživatele
Stříbrný

OMYL VĚTŠINY...k oknu je nedávej, k dozrání světlo vůbec nepotřebují, sice zčervenají, ale NEDOZRAJÍ (plody rajčat dozrávají "zevnitř" a na to světlo nepotřebují)...naše babičky je balily po jednom do hedvábných papírků a pak na ně nakladly jablka, která vylučují ethylen a urychlují tak zrání...pokud budou na světle budou sice červená, ale úplně bez chuti...pokud je tedy nebudeš zpracovávat hned, naskládej je třeba do bedýnky a dej je "dojít" do tmavé a teplé místnosti a přikryj je listem novin, tam se i vybarví a dostanou chuť...


Avatar uživatele
Zlatý

Jestli ti pomrzla tak se ti nic nevybarví. Rajčata shnijí.


Avatar uživatele
Stříbrný

Nějaké škodlivé látky zelená rajčata obsahují ale životu nebezpečná nejsou.
Nakládám do okurkového nálevu, přidám několik stroužků česneku, feferonku a pár minut steriluji.Větší nakrájím na čtvrtky,malá celá.
Záleží na tom,při jak nizké teplotě 'přemzla‘,kolem -5 mohou postupně zčernat.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Volný čas a hobby

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Volný čas a hobby

Zlatý Drap 880
Zlatý annas 868
Zlatý quentos 860
Zlatý hanulka11 556
Zlatý mosoj 542
Zlatý led 473
Zlatý marci1 459
Zlatý gecco 385
Zlatý iceT 373
Zlatý panenka 367

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.