Avatar uživatele
Registrovaný

Poradíte někdo recept na nepečené cukroví?

Poradíte někdo recept na nepečené cukroví?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Bronzový

Marcipánky

Potřebujeme:
80g sušeného mléka, 50g másla, 320g mletého cukru, 1bílek, 1 kávová lžička mandlové tresti, lentilky na ozdobu.

Postup:
Vypracujeme těsto a necháme v chladu odpočinout. Formičku (kytička) vysypeme cukrem, naplníme těstem, vyklopíme na pečící papír a ozdobíme lentilkou. Sušíme do druhého dne.

----------------

Nugátové pusinky

Potřebujeme:
25 dkg cukru moučka, 1/4 l mléka, 25 dkg 100% tuku (Omega,Lukana), 8-10 kakaových pudinků, 2 lžíce kakaa, rum podle chuti.

Do rozehřátého tuku zamícháme všechny suroviny, kromě pudinků. Stáhneme z plotny a teprve pudinky vmícháme a to tak dlouho,až se vytvoří hustý krém.Můžeme použít šlehač. Necháme chvíli chladnout. Hmotu dáme do sáčku s ozdobnou hvězdičkou. Na plech vyložený pečícím papírem a potřeným olejem děláme pusinky. Necháme v chladu ztuhnout.

----------------

Čokoládové hrudky

Potřebujeme:
20 dkg mléčné čokolády, 30 dkg hořké čokolády, 5 dkg 100% tuku, 1 vanilkový cukr, 20 dkg kukuřičných lupínků, 5 dkg bílé čokolády na dohotovení.

Mléčnou a hořkou čokoládu,tuk a cukr rozpustíme ve vodní lázní. Kukuřičné lupínky rozmělníme na menší kousky a vmícháme do čokoládové směsi. Z hmoty tvoříme lžičkou hrudky,pokládáme je na pečící papír a necháme ztuhnout. Nakonec je cik-cak pocákáme bílou čokoládou Z tohoto množství je 30-40 kousků

----------------

Kávová zrna

350 g moučkového cukru, 50 g másla, 50 g kakaa, 1 lžíce mleté kávy, 1 lžička rumu.
Poleva: 100 g čokolády na vaření, 1 lžička ztuženého tuku.

Postup:
Smícháme cukr, kakao, kávu a rum. Vypracujeme hmotu, ze které tvarujeme kávová zrna – uprostřed vždy uděláme tupou stranou nože čáru. Necháme asi hodinu ztuhnout v chladničce.

Čokoládu na vaření se lžičkou tuku rozpustíme ve vodní lázni a vymícháme dohladka. Zrna namáčíme do polevy (pokud se čára uprostřed při tuhnutí zacelí, opět ji nožem naznačíme) a znovu dáme do chladničky ztuhnout. Pak uložíme do krabičky a dáme do chladna.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Registrovaný

Avatar uživatele
Registrovaný

2 pytlíky karamelek, 1 pytlík burizonů, IVA - ztužený pokrmový tuk: do kastrolu (tam, kde se vše vejde) rozehžejeme tuk, v něm rozpustíme karamelky a do roztopené hmoty vsypeme sáček burizonů a řádně promícháme.Ještě za tepla tvoříme lžičkou hrudky. Dobré, ale bacha na zuby!!!


Avatar uživatele
Registrovaný

Já, když jsem byla malá, jsem milovala čokoládový salám. Receptů je na internetu velké množství, tak jen pro představu: http://www.apetitonline.cz/…

Zdroj: http://www.apetitonline.cz/rec epty/858-cokoladovy-salam8216. html

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 842
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.