Avatar uživatele
Stříbrný

Poradíte dobrý domácí recept na nakládané červené zelí?Děkuji.

Doplňuji:
Bílé znám,možná by byl lepší výraz sterilizované.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Tady pár receptů na zelí.Platí pro bíle i červené.
DOMÁCÍ KYSANÉ ZELÍ
ZELÍ STERILOVANÉ
Nakládání zelí
Nakládané (kysané) zelí
a další.
http://komteska.blog.cz/…

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Děláme,je,už léta, podle tohoto receptu.

Nakládané červené zelí

3 1/2 kg zelí
70 dkg cibule
1/4 litrový hrníček nastrouhaného křenu
1/2 litru 8% octa
30 dkg jemného cukru
1–2 lžíce kmínu (podle chuti)
1/4 litru oleje (používám,slunečnicový)
1 čajovou lžičku soli (podle chuti)
1 Deko –100 g - (prášek se nasype do směsi)
Postup
Najemno nakrouhané zelí s cibulí a s ostatní směsí dobře promícháme a necháme aspoň půl dne uležet,lépe je 24 hodin. Pak zase dobře promícháme a plníme sklenice a uzavřeme (nejlépe šroubovacími víčky). Do sklenic rozdělíme,i zbylou šťávu ze zelí.
Zavařovat, 20-30 minut na 90°C. Tento recept je asi na 8 sklenic.

Kdo ho vymyslel,nevím,ale je moc dobré.Jednotlivé ingredience,si každý,může upravit,podle chuti.


Avatar uživatele
Pokročilý

Znám jen na bílé-Mít nějaký keramický hrnec o objemu 20l (+-), dát nakrouhané zelí, kmín, pár špetek soli, ušlapat UMYTÝMA nohama (můj děda na to zapomněl a bylo to!) a nechat kvasit (nevím jak dlouho, tohle jsem odkoukal od prarodičů, to budete muset vykoumat). Možná se to bude dát použít i na červené.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 883
Zlatý annas 776
Zlatý marci1 507
Zlatý iceT 503
Zlatý gecco 450
Zlatý briketka10 435
Zlatý quentos 414
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 354

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.