Avatar uživatele
Zlatý

Polosyrové karbanátky!

Ve fritéze jsem dělal karbanátky,barva zlatavá,ale uprostřed syrové! Jakým způsobem docílím propečení bez připálení ? Děkuji za radu.
Doplňuji:
Děkuji za radu všem.Provedl jsem to jak píše iceT a i Tomova rada je k nezaplacení

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

já když je obalím tak doprostřed karbanátky udělám prstem dolík někdy i skrz naskrz dírku a pak při smažení nebo pečení je i prostředek pěkně hotový a chutný

já se přiznám peču karbanátky na plechu a pečícím papíru v troubě /několikrát je obrátím a jsou krásně upečené a nejsou mastné
Doplňuji:
http://img.nadapenny.com/…

http://img.nadapenny.com/…

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Teď bych je taky šupla do trouby,ale ne do moc horké,karbenátky se vlivem tepla dopečou.


Avatar uživatele
Zlatý

Docílíš toho snížením teploty a tím delší dobou smažení, také nedělat zasyrova příliš silné placky.
Nepoužívám fritézu, dělám na kvalitní pánvi ve vysoké vrstvě oleje a pohoda ))


Avatar uživatele
Zlatý

V té fritéze je ještě jedna možnost nedopečených karbanátků.Je takovým zvykem,že se hotová masová směs dá tzv. "proležet" do ledničky,potom se hned po vyndání tvoří karbanátky,šoupnou do fritézy,a je problém. Studená směs se,díky vysoké teplotě,zvenku uzavře a i když jsou karbanátky zvenku dozlatova,uvnitř jsou syrové. Způsobí to voda ve směsi,která se nestačí a ani nemůže odpařit,aby karbanátky byli pěkně "nafouklé" a propečené. Lepší je směs nechat "odležet" při normální teplotě a pomalu smažit. Dělám je stejně jako >hanulka11<,a po vyndání vypadají skoro stejně tak parádně.


Avatar uživatele
Bronzový

Já je dělám v grilu a je klid.Jsou hned hotové a nejsou mastné.


Avatar uživatele
Bronzový

Já jich dělám v hospodě i 200.Děláme menší placky asi 80 gramů,ty ve friťáku asi na 150 stupňů usmažím do zlatova a pak je dám na minutu do mikrovnky se sníženým výkonem o jeden stupeň.A důchodci si zatím nestěžovali.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 480
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.