Avatar uživatele
Zlatý

Pokud se chystáte něco smažit na pánvi, rozehříváte ji suchou a potom dáváte sádlo (olej), nebo obráceně?

==========================
Tím obráceně jsem myslel, že se dá tuk a postupně se pánev rozehřívá. Nejsem kuchařka z Vídně. :-)

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Registrovaný

přesně tak,nejdříve suchou a pak dám olej :)

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Jak kterou...
Pánev, myslím...
A jak na co...
___
Bezne rozehrivam suchou litinovou a 'griluju'...
Ale na smažená vajíčka (bez cibulky a slaniny) ke snídani, teflonku jen zahreju...
___
Studená pánev je nepoužitelná....
;-)))


Avatar uživatele
Pokročilý

Olej, pak rozehrat..zapomenu na to vzdy a jdu neco delat...pak mezitim co rozmrza maso na rizky, ktere jsem jako vzdy "vyjmecne" zapomel vyndat, drhnu spaleny olej z panve.


Avatar uživatele
Pokročilý

Nejdřív olej. Protože nemám thermospot a nevím, kdy je pánev ideálně rozehřatá. To poznám podle oleje.


Avatar uživatele
Registrovaný

Máme ty pánve s červenou "tečkou" uprostřed, která změní barvu, když je pánev ready. Takže nejdřív čekám, až se to vybarví, a až pak tam něco začnu dávat, třeba ten olej.


Avatar uživatele
Zlatý

Nejdřív nahřívám, potom dávám sádlíčko
mám pánev s tlustším dnem tam je to tak
předepsaný a drží se v ní po stranách dýl
teplo a jídlo v ní taky hned nevystydne :-D


Avatar uživatele

Olej nebo sádlo dám na suchou pánef a pak ohřeju.
Pánev se nerozehřívá,ale ohřívá,neboli rozpaluje.
A obráceně?To ani smad nejde,ohřávat pánev s olejem a a pak jí mít suchou.


Avatar uživatele
Stříbrný

Tak i tak, spíše dávám tuk na studenou. Už se mi několikrát totiž stalo, že sádlo, máslo nebo olej obsahovaly stopy vody a když jsem je dal na rozpálenou pánev, byl jsem z toho oprsklý :)


Avatar uživatele
Bronzový

... přesně jak píšeš,jak kdy ...


Avatar uživatele
Pokročilý

Obráceně.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 845
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.