Avatar uživatele
Pokročilý

po kterým způsobu přípravy kávy chutná káva nejlíp? je to presso?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

tady se můžeš dočíst o přípravě kávy a vyzkoušet :
http://www.lidovky.cz/…
Doplňuji:
nerozlišuju, jestli Robusta, nebo Arabica,
prostě je míchám a kupuju podle ceny,
protože, jak víte káva pěkně podražila, ale
mám ráda Jacobs Velvet instant bez mlíka
a bez cukru : -D

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Jakou má kdo rád...
Podle mne je nejlepší preso (z vysokotlakého stroje) a nebo silný turek, obé z robusty...
;-)
Doplňuji:
Mojitek - no jo, já vím, ale když mně ta robusta prostě ´jede´...
;-)
Taky takovým požadavkem baristu obvykle šokuju...
;-)))


Avatar uživatele
Zlatý

Tak kdo už se jednou dostal do spárů ! správně ! připraveného espressa,ten nechce už nic jiného. Ty vykřičníky u slova "správně" je opravdu na místě,je to zcela zásadní.V 95 % podniků nedostanete opravdové espresso. To samé platí i u jiných káv,totiž "český turek" nemá s kávou nic společného,krom jiných věcí je to žíravina na žaludek,nic víc.Pije se jen u nás a snad v bývalé endéer.V džezvě je to o něčem jiném. Jinak vytvářet kávu jen z typu kávových zrn -robusta- není zrovna pro fajnšmekry,ideál je tak 75 arabiky a 25% robusty(popř.70/30,nebo 80/20).
Doplňuji:
gecco : zvrhlíku :DD


Avatar uživatele
Zlatý

Já mám rád kávu z moka konvičky.Každý má ale svoji oblíbenou kávu a způsob přípravy.
http://www.piccoloneexistuje.c z/…


Avatar uživatele
Zlatý

Mě osobně nejvíc chutná presíčko a pak turek vařený v džezvě. Někdy si dávám i kapučíno.


Avatar uživatele
Zlatý

Mám rád kávu kterou si sám udělám a je jedno jestli je to kapučíno,turek a nebo něco jiného,protože si to udělám podle sebe.


Avatar uživatele
Pokročilý

To víš že jó...preso je nejlepší, gecco podle mně taky nebo ten silnej turek


Avatar uživatele
Bronzový

Klasický turek.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

briketka10

střevo

mám doma taky malou džezvu z hliníku i
příbory a nic mi není dokonce i ešusy :DD

Avatar uživatele
Pokročilý

střevo

možná seš eště mladá, počkej pár let - až budeš běhat po doktorech,
něco si vo tom přečti :)

Avatar uživatele
Zlatý

briketka10

ne ne táhne mi už na sát :))

Avatar uživatele
Zlatý

mojitek

čtyřictsát :D

Avatar uživatele
Pokročilý

střevo

ten který je, mám jednošálkovou z nerezu, hliník bych nebral, ten letěl ve dvacátejch když neměli potuchy vo škodlivosti...
je tak malá, že ji musím dávat na mini-kempinkovej vařič, zase ten nejmenčí :-)

 

Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 842
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.