Avatar uživatele
Zlatý

pijete nealko perlivé nápoje?

Víte o tom, že tyto nápoje obsahují kyseliny ničící vaší zubní sklovinu?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

No tak zase perlivá stolní voda je taky nealko a žádnou žíravinu doufám neobsahuje :)

Patrně máš na mysli kyselinu fosforečnou, která je např. v různých colách, a která skutečně leptá sklovinu, ale v koncentracích o několik řádů vyšších než je v limonádách. Co se týká kažení zubů, jako větší hrozbu bych viděl vysoký obsah cukru.

Všude je něco - třeba většina potravin obsahuje chlorid sodný, a přitom jeho smrtelná dávka pro člověka je pouhých 200g.

Noviny mají okurkovou sezónu, a už neví, o čem psát.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele

Piji vodu z kohotku ... ale vcera jsem si dala sklenicku vina a 2 lahve k tomu. :-)
-iv-


Avatar uživatele
Zlatý

Nepiji a vim o tom asi tak 30 minut, kdy jsem si to precetl na Novinkach.

Spolu s ostatnimi vecmi, ktere nici sklovinu. Totalni ptakovina; ano, nici, ale kvuli tomu neprestanu jist ovoce, a nebudu si vyplachovat po dzusu (ktery si davam skutecne jednou za cas) usta, apod. Temer vsechno je k necemu dobre a k jinemu zase skodi. Je dobre proste krapet logicky uvazovat a jist od vseho trosku.


Avatar uživatele
Zlatý

Vím o tom, nealko perlivé piju minimálně :-)

http://www.novinky.cz/…


Avatar uživatele
Zlatý

Nepiju,ne proto,že to ničí zuby,ale protože bublinky mě nafukujou.


Avatar uživatele
Zlatý

Jo, jo jedna ptákovina za druhou.

Perlivé vody jsou sycené kysličníkem uhličitým, zcela stejně jako obyčejný sifon.
Kysličník uhličitý s vodou vytváří slabou kyselinu uhličitou ( kyselina uhličitá je klasifikována jako slabá kyselina a v perlivé vodě je slabá tato slabá kyselina.).
Ano piji, chutná mně to a bublinky mně nevadí.

Jíte jídla ve kterých je ocet? - Ocet je kyselina octová.
Jíte citrony nebo šťávu z nich? - obsahují kyselinu citronovou
Jíte ovoce s vitamínem C ? - je to kyselina askorbová
Jíte hořčici ? - Bývá v ní jako konzervant kyselina benzoová.
Prší na vás ? Je to slabá kyselina sírová !

To jenom tak z hlavy, ale je toho mnohem více.

V dnešních novinách se divílkové diví, že se želatina vyrábí z kostí a kůže. Ano vyrábí a můžete dostat BSE. Prostě žijeme a můžeme onemocnět tak to je na světě zařízené.

Kyselina fosforečná se používá v odrezovačích a ty nepiji.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 480
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.