Avatar uživatele
KatkaM

Pečení mazance

Proč mi mazanec při chladnutí klesne? Po upečení je krásně vyklenutý, pak se ale propadne. Co dělám špatně?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? flodur, iceT, hanulka11 před 4013 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hanulka11

Před pečení je třeba jej nechat pořádně vykynout a nastříhnout do kříže ,aby mohla pára z něj při pečení „unikat“ , pak se nestane, že by klesnul. Mně se to tedy nestává.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
elektrikář

Po upečení nesmí rychle zchladnout, Případně lze po upečení propíchnout špejlí aby pára z pod kůrky mohla uniknout.
Doplňuji:
moje maminka jej vždy do kříže nastřihla asi tak 3 mm v dálce asi 2 cm

Upravil/a: elektrikář

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
stihačka

budˇ je nedopečený a nebo se po vyndání má propíchatí špejlí na několika místech aby pára mohla ven.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek