Avatar uživatele
Zlatý

Pečení buchet...

Včera jsem si udělala z mléka a droždí kvásek, chtěla jsem péct buchty. Jenže pak jsem si to rozmyslela a radši jsme jeli na výlet. Kvásek jsem dala do lednice. Dnes chci ty buchty upéct a nevím, jestli si mám udělat nový kvásek nebo mohu použít ten z lednice. Vykyne to těsto? Nerada bych to pak vyhazovala. Děkuji
Doplňuji:
Vykynulo a buchty už jsou hotový. ☺

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Můžete použit ten z té lednice moje babička to tak taky dělá z lednice ho vždy vytáhne nechá ho chvíli v kuchyni při pokojové teplotě na lince pak ho dle postupu dodělá a upeče buchty.
Doplňuji:
ještě doplním našla jsem ti stránku kde máš taky napsáno že to takto můžeš udělat.
http://telatko.bloguje.cz/…

http://domacipekarny.dama.cz/…

Moje babička říká, že když se kvásek vyndá z lednice a chci ho zpracovat je dobré ho nechat ohřát na pokojovou teplotu – počkat třeba hodinu a pak ho můžu normálně použit.
Hanulko moje babička to takto dělá už roky a buchty má vždy vynikající.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Bronzový

moje známá peče domácí chleba a kvásek si dlouhodobě pěstuje ... udržuje ho v chladu a část vždy odebere na nový bochník, kvásek potom zase dokrmí moukou a pokračuje...

co se kvasnic do buchet týče, tak kynou i v chladu - dělám si tak těsto na pizzu - v ledničce přes noc vykyne pomaleji, ale důkladněji


Avatar uživatele
Zlatý

tak já bych to tedy neriskla , udělala bych nový kvásek - lépe vyhodit kvásek než buchty

proto se zalévá vlažným mlékem aby droždí vyběhlo zmladilo se a pak když opět zchladne myslím, že se srazí.

nevím ......tyto kvásky jsou určené spíš k pečení chlebového těsta, ale pokud máte panenko zkušenost ,neberu vám to.....já to nezkoušela a raděj bych udělala kvásek nový

tak jsem radila jen dle sebe
Doplňuji:
tak dík za zkušenost, hlavně, že se povedly


Avatar uživatele
Bronzový

Já bych vá raději doporučila udělat nový kvásek,neni dobré ho schladit,pokazíte sibuchty nevykynou.
Doplňuji:
buťtě ráda ,kdybych to nezažila na vlastní kůži tak to nenapíšu.

Zdroj: žolík

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

panenka

Jsi šikula přeji ti dobrou chut :-)

Avatar uživatele
Zlatý

kapka

Díky. :-)

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 480
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.