Avatar uživatele
Zlatý

Pečená kachna se zelím - co mi doporučíte?

Mám mraženou kachnu 2,6kg a zítra se chystám péct. Co mi doporučíte?
Dám cibuli, nasolím a kmín. Nebo ještě něco?
Jak dlouho mám péct? Mám přikrýt nebo nechat v odekrytém pekáči? Mám péct naplno (plynová trouba) nebo na málo a pozvolna?
K ntomu mám ještě steril červené i bílé zelí. Knedlík mám taky.
Díky všem za rady.
Doplňuji:
Všem moc děkuji za odpovědi. Už je v troubě a peče se. ...nepodlévat a neotevírat.... jsem nevěděl. Děkuji.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Asi před rokem jsem objevila recept na internetu. (Maminčiny recepty). Vyzkoušela jsem ho asi 3x, protože zase tak často kachnu nekupuji. Kachna téměř bez práce. Opravdu je měkkoučká, šťavnatá. Když jsem ji pekla poprvé, riskla jsem to, ale recept se osvědčil.

1 kachna (2 kg), sůl, kmín

Postup
Omytou kachnu dobře osušíme a ze všech stran i zevnitř osolíme a okmínujeme. Vložíme prsíčky nahoru do suchého pekáče a přikryjeme pokličkou. Nepodlévat! Dáme do studené trouby a zapneme na 120° C. Pečeme asi 3 - 4 hodiny (podle velikosti kachny). Troubu vůbec neotvíráme, až po 3 hodinách sundáme víko, slijeme tuk a dopečeme dočervena. (Měla jsem menší kachnu, po necelých 3 hodinách se maso téměř rozpadalo).
Podáváme nejlépe s dušeným červeným zelím a bramborovými knedlíky.

Já ale peču v elektrické troubě, s plynovou nemám zkušenosti.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Miroslavste,posílám adresu,kde to máte i s videem.

http://dobroty.nova.cz/…

Dobrou chuť.


Avatar uživatele
Bronzový

Ja jeste pridavam mrkev nakrajenou na drobno,stejne jako cibuli.
Pokud je dost tucna - ta kacena,tak jsme doma na Morave slili sadlo,do ktereho se nakraji na drobno tez kaceni jatra a po zchladnuti je to vyborne na chleba a posolit. Samozrejme nezdrave,ale velmi chutne.


Avatar uživatele
Bronzový

Teda Miroslave to máš pěknýho macana tu kachničku.Nevím jak kdo,ale já když ji upeču,tak jsem pěkně sklamaná jak se scvrkne.Nejlepší je kachnu nasolit i den do předu,druhý den pokmínovat a péct pod alobalem a sundat ho až před koncem,aby se tam vytvořila ta vytoužená kůrčička.Cibuli bych použila jako základ pod to zelí.Taky můžeš udělat nádivku-rohlík,vejce játra,majoránka,zelená petželka česnek a trochu mléka.A na závěr se musím přiznat,že kačenu nejím.


Avatar uživatele
Bronzový

Pozor pozor , nejsem kuchař ! Ale to barbarství s chudákem Káčou mne vyprovokovalo!!Nejdříve osolím,okmínuji, a to i zevnitř, do pekáče trochu sádla(asi 1 lžíci),podleji asi1/2l vody,přikryju druhým-ten musí zapadnout do spodního-a normálně na plotně dusím/vařím až je měkká.To udělám večer , druhý den rano ji dám do vlažné trouby a peču a peču ..Někdy dám ke konci na povrch trochu medu , je to sice trochu sladší, ale mňam,mňam.Když je kůrčička pěkně vybarvená ....ale to už znáte asi všichni , že...


Avatar uživatele
Bronzový

Jééé, to Vám ji závidím, tu kachnu..
Tak nejlepší je ji opravdu jenom nasolit, nakmínovat. Pak je z toho taková ta klasická česká kachnička.
Péct ji musíte pozvolna, na málo stupňů, aby se pořádně propekla. Nevím, jak peče plynová trouba, ale já peču kachnu v elektrické troubě tak 50 minut. Když do ni píchnete, měla by vytékat čirá šťáva (ne růžová, či červená). Na konci pečení, můžete zvýšit teplotu aby se hezky udělala křupavá kůrčička. :-)
Zelí, podusit, ochutit, knedlíčky a mňam. :-)


Avatar uživatele
Bronzový

nejchutnější,na což je pozdě,do kachny dát jablko,nebo trochu kyselého zelí a hlavně zašít,
a je treba rozlišovat mezi třemi druhy,
kachna je domácí,doma vykrmená a pak z obchodu rychlená,to znamená,že váhu 2,50 dosáhne do šesti měsíců a na závěr kachna klasická takže její váha do dvou kg a doba zavraždění od devíti měsíců do 12
a každý druh vyžaduje jiný spůsob přípravy,
asi máte tu rychlenou,do které se za živa cpou hormony,to konzumujeme skoro všici a s tím se zázraky nedají dělat,chuť je univerzální ať na to dáte cokoliv,ale zas ta chutná nejde cenou pod 400.,kč za kg
dobrou chuť

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

ten který je

Miroslavste až se bude blížit konec pečení,dejte nám vědět a my všichni přijedeme ochutnat.Můžete k tomu koupit ještě lahvovou plzničku.

Avatar uživatele
Zlatý

Miroslavst

Jste vítáni.

Avatar uživatele
Zlatý

vagra

Lucimio-50 minut,se mi zdá docela málo!Obvykle kachnu peču v el.troubě,zhruba tak tři hodiny.Záleží na velikosti kachny.

Avatar uživatele
Zlatý

annas

Lucimio, mám stejný názor jako Vagra. Necelá hodina je i podle mne opravdu málo.

Avatar uživatele
Zlatý

kropitko

i já,těměř tří kilová kachna aspoň tak tři hodiny,aby se rozpadala a šla od kosti

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 840
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 479
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.