Avatar uživatele
Bronzový

Otázka ohledně vaření.

Když se v televizi dívám na různé návody na uvaření všeho možného, tak mě fascinuje jedna věc. Je to určeno pro běžnou kuchařku v domácnosti, ale všichni všechno ředí všelijakýma vývarama. Na to nemá běžná kuchařka čas, vyvařovat se hodiny s pravým vývarem. Já to zalejvám vodou a pak do toho plesknu nějakej bujon. Podlejvat všechno vývarama se podle mě může jenom v restauracích, kde se všechno dělá ve velkém objemu. Jak to dělát vy?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Já to dělám přeně jako Vy, afro.minervo. Hodím do vody bujon a mám vývar. Několikrát jsem sice dělala i ten pravý, ale myslím, že je to ztráta času. Když čekám návštěvu tak ten pravý udělám, ale nás udělám ten s bujonem a vyjde to v podstatě na stejno..

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Stříbrný

Přiznávám, ano, afro.minervo, ačkoliv se považuji za poměrně dobrou kuchařku, tak se bez mučení přiznávám, že to dělám ale naprosto stejně, jako Vy :D

Sice si už nějaký ten pátek slibuji, že si ten pravý,vlastní vývar udělám. Ona to zas taková ztráta času není - připravíte, nakrájíte, necháte to vařit a pak si to dáte pěkně do mrazáku a máte toho pár litrů...Ale ještě jsem to neudělala. Stydím se, ale neudělala.


Avatar uživatele
Zlatý

No vestsinou v te TV rikaji,ze to mate podlit vyvarem z polevky kterou jste udelala jako 1.chod.Samozrejme ze je nesmysl udelat vyvar jen kvuli podlevani.Takze jestli chcete udelat hlavni pokrm,ktery se ma podlevat vyvarem,tak proste udelate vyvarovou polevku jako 1. chod..


Avatar uživatele
Registrovaný

Podívejte se já jsem povoláním kuchař,ale můžu vám říct že to co se dnes dějě kolem vaření je hrůza,stalo se obětí snobáků a nímandu kteří spíš vaření kecají s tím vývarem si neláméjte hlavu a dělejte to po své.Je zajímavé že třeba zedníkům do práce se kecat neodváží.Ti by jim nakopali prdel..


Avatar uživatele
Pokročilý

Úplně stejně:-))


Avatar uživatele
Pokročilý

tak já taky voda a bujon.vždyť je to prakticky vývar


Avatar uživatele
Stříbrný

Neberte recept z televize jako dogma,nemáteli vývar,tak tam dáte vývar z bujonu.I jiné věci se dají nahradit.Ale mnohdy to nebude to pravé.


Avatar uživatele
Zlatý

záleží na tom kolik dělám jídla pokud mám ale v receptu vývar,tak si připravím teplou vodu dám to vařit a dám do něj masox četla jsem v jednych mých radách že masox se rychle rozpustí a udělá ve vodě teplé


Avatar uživatele
Registrovaný

Já na bujony kašlu, od toho mám pivo - levnější desítku. Jsem sice chlap. ale moja říká, že pivem se nic nezkazí a má pravdu. Každé jídlo dostane specifickou chuť a alkoholu se bát nemusíte ,ten se ztratí varem.


Avatar uživatele
Bronzový

Uvařím si vývaru více a po vychladnutí ho naleji do krabiček od pomazánkového másla.Zmazím a používám při vaření těch časově náročnějších receptů.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.