Avatar uživatele
Registrovaný

Omáčka k těstovinám ?

Nějaký tip na osvědčenou omáčku k těstovinám co netrvá urobit půl dne?

Btw nemám rád plísňové sýry a houby .)

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Stříbrný

Já například osmažím na kostičky pokrájenou cibuli, na tom osmažím na kostičky nakrájený točený salám, to je chvilka, přidám koření - lžičku červené papriky, půl sáčku koření na špagety, zaleju jemným a ostrým kečupem halp und halp, prohřeju to a na závěr přidám hodně majoránky podle chuti a jen krátce prohřeju, aby majoránka nezhořkla. Případně naředím trochou vody. Když je to chuti mdlé, přidám ještě koření na špagety i majoránku. Ňami, ňami.:-)

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele

Našeptávač Ti nefunguje? Zkus zadat stejný dotaz a najdeš stejnou otázku. Co to podle pravidel Odpovědí.cz znamená určitě víš.

Omáčka k těstovinám | Odpovědi.czChci si udělat nějakou rychlou omáčku, ať je nejím suché. Dám smažit cibuli, zaliju vodou se solamylem, přidam kečup a sul, šunku na kostičky junior.
www.odpovedi.cz
www.odpovedi.cz/…


Avatar uživatele
Stříbrný

špenátová
http://recepty.vareni.cz/…
moc dobrá mňamka


Avatar uživatele
Zlatý

Balíček mletého masa hodit na osmaženou cibuli(nebo i bez cibule,ale pak nepřidávej tuk)posypek kořením na špagety a poctivě míchej,taky rozděl maso na co nejmenší kousky.Můžeš lehce podlévat vodou,až změkne přidej rajský protlak a nechej ještě chvíli dusit.Dochuť si podle sebe a máš falešnou boloňskou.


Avatar uživatele
Zlatý

Vyrob si pesto: Rozmixuješ čerstvou bazalku, parmazán, piniové oříšky, sůl, evo olej, pepř. Promícháš s těstovinami a hotovo. Výborné pesto je i z čerstvého špenátu.

Carbonara je také super. Osmažíš italskou šunku (kostičky), vhodíš k ní uvařené špagety, přidáš směs ze syrových žloutků, parmazánu a asi deci vody, v níž se vařily špagety. Prohřeješ, ale nevaříš. Taky rychlovka.

Taky můžeš vyzkoušet další mou oblíbenou. Na evo oleji osmahneš cibulku, kostičky mrkve a celeru, podliješ trochou bílého vína a přidáš rajčata z konzervy. Dobře provaříš. Dochutíš solí, pepřem a citrónem. Když k tomu přidáš ančovičky (necháš rozvařit v základu) a černé olivy - máš "Putanescu".

Rychlovka - a dobrota - je i tohle: Povaříš sušená rajčata, ty pak rozmixuješ spolu s černými olivami, bazalkou, parmazánem a evo olejem. Promícháš s těstovinami.
Je hodně chuťově výrazná, dost ostře nakyslá a to je fajn. Ale je tak hustá, že se dá použít i na bruschetty. Těstoviny ovšem krásně obalí. Rozředit ji můžeš opět vodou v níž se vařily špagety.


Avatar uživatele
Registrovaný

Doporučuji kombinaci šunky, sýru, smetany a pórku.. fakt moc dobré http://www.zdrava-kucharka.cz/… pak mám ráda ještě s mletým masem (na cibulce orestovat mleté hovězí maso, přidat spařená rajčata a trochu kečupu, podusit, dochutit solí, pepřem, česnekem a bazalkou)

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 842
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.