Avatar uživatele
Pokročilý

Obyčejný ocet: škodí, nebo je zdraví prospěšný?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Stříbrný

Běžná potravinářská jakost je asi 8%, tedy neškodný, ale je to organická kyselina,
tedy ne moc vhodná pro nemocné na žaludek apod.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Bronzový

Ty lihový s***** moc prospěšný nebudou, ale vinný a hlavně jablečný ocet prospěšné jsou.


Avatar uživatele
Bronzový

troška práveže zlepšuje trávenie masti a mäsa (preto je mäso z kyslej marinády mäkké a ľahšie stráviteľné...to robia kyseliny s bielkovinami)

zdravému človeku neuškodí ani väčšia troška


Avatar uživatele
Zlatý

V rozumné míře je prospěšný . Při nadměrné konzumaci, popřípadě při vyšší koncentraci může i uškodit.


Avatar uživatele
Zlatý

Nesmíš ho pít. V normálním jídle OK.
I když si pamatuji , že za mého dětství, pili rolníci na poli octovou vodu a jak jim prospívala. Nebylo totiž ani na to 7o pivo !


Avatar uživatele
Bronzový

"Klasický" lihový ocet by se idreálně neměl konzumovat vůbec...
Nepřínáší lidskému organismu nic dobrého ani zdravého. .
Prospěšný není.
Může škodit (zvlášť ty nakládané sterilované "dobrůtky" jsou "vhodné" jen k občasné konzumaci, raději vůbec... ;)).

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 843
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.