Avatar uživatele
Bronzový

Oblibeny horky napoj?

Mam sama v oblibe horke napoje , alkoholove i bez,receptu je dost ,ale mate svuj kulinarsky recept?Vyzkousim ,diky.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele

Mám ráda všechny nápoje. Ale jednou kávou jsem pokaždé dostala bez výjimky všechny (i ty, co kávu nikdy nepijí).
Káva Lucretia Borgia: 1,5 lžičky kvalitní mleté kávy, lžička kakaa a 1,5 lžičky cukru krystal v rendlíku trochu upražit (nepřipálit, bylo by to hořké), zalít vodou a zavařit. Do vysoké sklenice dát na dno malou štamprli koňaku(mně stačí i lžička kvůli aroma), zalít horkou kávou, na ni navršit minimálně 3 lžíce šlehačky ušlehané se ztužovačem a posypat strouhanou hořkou čokoládou (může být i na vaření). Je to kalorická bomba, ale moc dobrá. Vyzkoušejte, nebudete litovat.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Na zahřátí místo grogu mám ráda griotku zalitou horkou vodou,dochucenou cukrem a citronem.


Avatar uživatele
Zlatý

Mnáááám,vy mně tu všichni děláte náramné chutě..vyzkouším...
Já miluji horkou kávu s mlékem a cukrem a občas i punč či svařák. Ale o nealkohol.svařáku,jak píše Damiana jsem neslyšela,tj.výborný nápad,to ozkouším. I tu kávu Lucretiu,no všechno,mnam!

Já si vařím svařák tak,že zkaramelizuju hnědý cukr,přileju červené víno,2 skořicové svitky,2 badyány a 10 hřebíčků,5 min.nechám probublat,ne vařit. Až rozleju do sklenice,vymačkám ještě citron..


Avatar uživatele
Zlatý

Jedině grog ! :-D


Avatar uživatele
Zlatý

já miluji kávu se špetkou skořice - pěkně zahřeje


Avatar uživatele
Zlatý

1. Jsem milovník kávy a ta musí být teplá !!

2. Příležitostně Morganova pomsta.
rum,červené víno v poměru 1:2 (kdo vydrží i 1:1), vanilka, skořice kůra, řebíček, pár kuliček pepře. Svařit a potom plátek citronu.

3. Čaj piji studený, nebo vlažný ( teplý jedině když mně bolí v krku) a to moc často není.

Všechno ostatní musí býti velmi studené.


Avatar uživatele
Bronzový

Čaj na všechny způsoby


Avatar uživatele
Bronzový

Na prvním místě je samozřejmě čaj. A jelikož nesnesu alkohol a nic tomu podobné, pak miluju horkou čokoládu se šlehačkou, nebo doma udělané kakao :)


Avatar uživatele
Bronzový

Překapávané kafe s mlékem,čaj s bergamotem Earl grey a v poslední době(poradil mi to někdo tady)čaj ze zázvoru.Chutná mi ta ostrá chuť.Dělám ho ale s černým čajem,přidám hodně citrónu a trochu rumu s medem.


Avatar uživatele
Zlatý

Na zahřátí,horký černý čaj ze slivovicí(domácí).


Avatar uživatele
Zlatý

Mám moc ráda nealko "svařák". Svařím džus z černého rybízu a nechám v něm louhovat koření na svařené víno (jednou jsem ho koupila i rovnou v nálevových sáčcích). Jinak klasika - hřebíček, skořice, badyán. Kousek citronové kůry. Místo džusu občas používám i nealko červený Merlot od Carla Junga. Vynikající a lze toho vypít co hrdlo ráčí...


Avatar uživatele
Bronzový

Normálně turek bez cukru,jinak černý čaj s rumem.Svařák dělám tak že povařím chvíli badyán+hřebíček+skořicová kůra s vodou,pak vytáhnu koření a naleji červené víno.Pak už jen ohřát na asi 80 stupňů(nevařit!).Můžeme ještě kápnou citron a pomalu pít.


Avatar uživatele
Zlatý

V poslední době bombardino :)

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele

anonym

Klídek, já mám s body taky věčný problém a jenom tiše doufám, že ty, co mi dali palec, nenaštvu, než to zase po půlnoci doženu. Vaření těchhle dvou káv vypadá složitěji, než jak to je ve skutečnosti. Za labužnický výsledek ručím. Na ten pečený čaj ses ptala taky Ty? Pokud ano, tak místo toho dávám do černého čaje tzv. zavařeninu. To jsou do tmava povařené jahody, maliny, nebo ostružiny s cukrem v poměru 1:1. Vaří se to dlouho, aby se to nekazilo a konkrétně ty maliny jsou výborný prostředek v zimě na pocení. Když jsme byli malí a nepomáhal aspirín, tohle zabralo pokaždé. Současně se tím čaj ochutí i osladí a na dně zůstane pár kousků báječně sladkého ovoce.

Avatar uživatele
Bronzový

Illines

Dekuji za tipy ,skoda ze mi doslo bodovani.Vyzkousim.

Avatar uživatele

anonym

Illines, přidám ještě receptík na irskou kávu. Dávám sice přednost Lukrécii, ale tahle je taky dobrá. Do široké sklenice nalijeme na dno lžičku až dvě tekutého medu. Nalijeme štamprli whisky a zapálíme. Opatrně vlijeme horkou kávu, kterou jsme si předem připravili. Ozdobíme lžící ušlehané smetany,kterou poprášíme troškou skořice, kakaa nebo hoblinkami čokolády.

Avatar uživatele
Zlatý

mosoj

Vapadá to lákavě, ale než bych si to připravil, přešla by mně chuť.

Avatar uživatele

anonym

Chce to jenom jednou zkusit. Vůbec to není složité a když nepočítáš ušlehání šlehačky a uvaření kávy, tak to jenom naliješ a nandáš do sklenice. A místo strouhání čokolády si tam můžeš dát čokoládové hoblinky. Ty se dají koupit hotové.

 

Zajímavé otázky v kategorii Aktuality a zábava

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Aktuality a zábava

Zlatý Drap 4395
Zlatý hanulka11 2790
Zlatý led 2475
Zlatý briketka10 2269
Zlatý annas 1828
Zlatý quentos 1548
Zlatý tom004 1522
Zlatý iceT 1519
Zlatý dědapetr 1472
Zlatý mosoj 1427

Zobrazit celkový žebříček

Kategorie otázek

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.