Avatar uživatele
Pokročilý

Netučné tvarůžky

Dneska jsem si jen tak prohlédla složení tvarůžků ( klasických olomouckých )a docela mě překvapilo, jak jsou netučné. Na 100 g je vedeno, že obsahují jen 0,6g tuku. Což mi příjde strašně maličko na to, že vlastně "zrají". prohlídla jsem si i ostatní balíčky, jestli není někde chyba, ale ouha, všude stejný údaj.
Víte někdo, jak to dělají ? Že je tvarůžek, který na pohled vypadá jako kalorická bomba, defakto " dietní" a zdravý ? krom tedy toho tuku obsahují i 29 g bílkovin a 1g sacharidu. To jsem z toho jelen :-/

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Otázka na tvarůžky byla již několikrát, i když trochu jiného charkateru.

Odpovím na výrobu tvarůžků tak, jak jsem odpovídala.

Tvarůžky se vždy vyráběly z netučného kyselého tvarohu, proto byly a zatím jsou nejdietnějším sýrem - mají do 1 % tuku stejně jako tvaroh. Tučný tvaroh má nad 5 % tuku.
Již v minulosti se při původní domácí výrobě sebrala z mléka smetana a ze zbylého zkyslého mléka se pak vyráběl tvaroh, homolky, syrečky čili tvarůžky. Podobně se vvyrábějí i dnes, jenže moderní technologií.
Tvarůžky se již nepřipravují v dřevěných nádobách, ale podle nařízení EU v nádobách nerezových. Proto mají jinou chuť než vminulosti


Doplňuji:
Oprava:
charakteru, v minulosti.

 

Otázka nemá žádné další odpovědi.

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.