Avatar uživatele
Bronzový

Nemáte někdo recept na domácí výrobu tvarůžků a zkušenost s jejich výrobou?Ty kupované se opravdu nedají jíst.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Něco jsem našla. Navíc doplňuji odpověď amelie kvůli výrobě tvarůžků.

Okopírovala jsem svou odpověď na nedávno položenou otázku o chuti tvarůžků. Nevím, zda jste si ji četl.

Zjistila jsem přímo v loštické prodejně.

Tvarůžky se již nepřipravují v dřevěných nádobách, ale podle nařízení EU v nádobách nerezových. Proto ta jiná chuť.

Ad Janek66
Tvarůžky se vždy vyráběly z netučného kyselého tvarohu, proto byly a zatím jsou nejdietnějším sýrem - mají do 1 % tuku stejně jako tvaroh.

Tučný tvaroh má nad 5 % tuku.

I v minulosti se při původní domácí výrobě sebrala z mléka smetana a ze zbylého zkyslého mléka se pak vyráběl tvaroh, homolky, syrečky čili tvarůžky.

http://conovehonakopci.cz/…

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Jakýkoliv domácí sýr, tím pádem i toto, lze vyrobit pouze z mléka od krávy. Mléko musí obsahovat vše co má, ne jako to, co se prodává všude. Zkoušel jsem výrobu různých sýrů a vždy pohořel na mléku. Pak přišla plechová kráva a bomba, šlo to ! :-D
Zbytek prozradí Google ;-)
Zkušenost


Avatar uživatele
Registrovaný

I kdyby jste si je vyrobil,tak mají podobnou nebo stejnou chuť tvarůžky domácí a kupované se vyráběji stejně.A jestli ne,tak to tedy nevím :D

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 840
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 479
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.