Avatar uživatele
Registrovaný

Nemáte někdo radu, co s klobásami, když se nepovedli? Jsou málo slané a obsahují málo tučného masa. Jsou suché. Nic jim

Doplňuji:
Nic jim jinak není. Nedají se třeba zbavit střívka a zamíchat do sekané?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Nevím kolik jich máš, ale toto docela funguje. Po obvodu je dostatečně "napíchej" vidličkou, vlož do hrnce, rozpusť kostky sádla, hodně ho osol, a zalij tak, aby byly zcela ponořené. Teplotu nastav na 80 - 90°C a nech cca 1 - 2 hodiny "vařit" bez poklice. Horké naskládej do sklenic a zalij horkým čistým sádlem. I po vychladnutí musí být klobásy zcela ponořené. Ještě horké zavíčkuj a ulož. Slané sádlo snadno použiješ při vaření. Nebo nakrájej dostatečné množství cibule a smaž při 100°C až cibule zhnědne. Na konec podle chuti přidej nakrájený česnek na plátky, nech vychladnout a máš špičkovou pomazánku, která se dá použít i při vaření.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Do zapékaných těstovin, francouzské brambory, rolády.


Avatar uživatele
Zlatý

Pokud jsou již vyuzené, nic je nenapraví, snad je ohřívat ve velmi slané vodě . nevím jak by chutnala sekaná z uzených klobásek. Přidávat je do různých pokrmů je dobrá volba. Nic méně platí, že na kg masa se dává 2 dkg soli. Já osobně používám prorostlý bůček s přidáním hovězího v poměru 3/1 na spojku.Takto vyrobené klobásky se nedrolí a suché také nejsou.


Avatar uživatele

Nejlepší je zavařit je do slaného nálevu (ani tak to ale zbytečně se solí nepřeháněj) a nechat v něm alespoň 14 dní "zaležet". I uzené klobásy něco soli z té vody natáhnou. Navíc se dají potom používat bez ohřívání a jsou velice dobré. Ani to, že jsou libovější na nich nic zkazit nemůže. Právě naopak.
Garantuji Ti, že pokud jednou zavařené klobásy zkusíš, potom budeš pokaždé při jejich výrobě pamatovat i na tento způsob jejich uchování.


Avatar uživatele
Zlatý

Škoda... zkusil bych je ale jíst nakrájené na kolečka, dají se přisolit a můžeš současně nakrájet cosi tučnějšího. Nebou zkusit uvařit v osolené vodě, případně je naložit a nezapomenout přisolit.
Jen tak pro inspiraci:
http://www.google.cz/…
Doplňuji:
S tou sekanou je dobrej nápad! Oloupat, nakrájet na malé kousky a přimíchat do sekané.


Avatar uživatele
Registrovaný

Hej pošli mi je

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Registrovaný

Rek71

Díky za rady - zkusím. I tu sekanou a dám vědět. Hoj

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 845
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.