Avatar uživatele
Alesh

Nemáte nějaký super recept na nakládaný hermelín?

Chtěl bych nějaký recept, který máte vyzkoušený a je super.
Doplňuji:
Tak nakonec udělám asi tento: http://recepty­.vareni.cz/na­kladany-hermelin-s-olivami/
Je to jednoduchý, čili to zvládnu i já! 🙂 Není v tom cibule a další dráždidla, takže si bude moct dám i mamka, která to jinak jíst nemůže. Hermelíny jsem koupil „v akci“, takže změna sejra nepřipadá v úvahu. No a jestli zbude, tak se podělím s Briketkou a možná ještě s někým…
Co myslíte, bude ten recept dobrý?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: Alesh

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? briketka10, alenad, anonym před 4141 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
brillant

2 Hermelíny, 1 větší cibule, 4 stroužky česneku, 1 feferonka, 2 lžičky provensálského koření několik kuliček pepře. Sýr nakrájíme na kostičky, cibuli a česnek na jemné plátky. Vhodnou sklenici střídavě plníme Hermelínem, cibulí a česnekem. Zároveň prosypáváme kořením, přidáme celou feferonku a pepř. Naplněnou, upěchovanou sklenici zalijeme olejem, zavíčkujeme. Necháme několik dnů rozležet.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
elektrikář

Já nakládám Hemelín nakrájený na kostičky. Do sklenice na jemno cibuli kosky pfeferonek, a beraních rohů / Paprika/ česnek na plátky posypu grilovacím kořením nebo provensálským a zaleji olejem. Za dva tři dni chodím ochutnávat

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

A co starší recepty od zdejších kuchtíků?
http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/recept-na-nakladany-hermelin
http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/recept-se-sedlcanskym-hermelinem

Zdroj: http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/co-je-v-oleji-to-se-nezkazi-tak-mluvi-prirucky-kucharek-znate-jake-potraviny-jdou-nalozit-do-oleje

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hanulka11

zkus zase něco jiného
Nejlépe nakládat plesnivec není tak velký – vyzkoušeno
Nechám ho uležet a pak rozkrojím naplacato
co nejhustěji do něj napíchám česnek nakrájený cca na 4mm plátky
skládám do sklenice se šroubovým uzávěrem
jednotlivé vrstvy se prosypou provensálským kořením zalijí se – /potopí/ olivovým olejem nebo vegetolem
zašroubuje se sklenice a uloží se před nedočkavými jedlíky na 1 týden – nemusí být v chladu – dřív se rozleží.
Doplňuji:
určitě bude dobrý ten cos našel – hermelíny a vůbec sýry tohoto typu jsou bezva – tak prima pošmáknutí přeji H.

Upravil/a: hanulka11

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Damiana

Nedělám sice nakládaný, ale mám jeden dobrý recept na plněný. Rozpůlíš Hermelín, opatrně vydlabeš vnitřek a ten pořádně promícháš se strouhanými vlašskými ořechy, trochou soli s čerstvě drceného černého pepře. Pak naplníš ty hermelíny tou směsí a pevně přitiskneš. Zabalíš je zpět do jejich alobalů a necháš alespoň pět dní až týden v chladu rozležet. Pak se to krájí na osminky a podává ozdobené hroznovým vínem. Mám to ráda na celerovém salátu. Fakt lahůdka.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Fit

Já dělám nakládaný hermelín podle jednoduchého receptu na http://www.na­kladany-hermelin.eu/

Určitě doporučuji, nemá to chybu.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
briketka10

mňám mňám mňám :O

před 4142 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek