Avatar uživatele
Zlatý

Nemáte nějaký super recept na nakládaný hermelín?

Chtěl bych nějaký recept, který máte vyzkoušený a je super.
Doplňuji:
Tak nakonec udělám asi tento: http://recepty.vareni.cz/…
Je to jednoduchý, čili to zvládnu i já! :-) Není v tom cibule a další dráždidla, takže si bude moct dám i mamka, která to jinak jíst nemůže. Hermelíny jsem koupil "v akci", takže změna sejra nepřipadá v úvahu. No a jestli zbude, tak se podělím s Briketkou a možná ještě s někým...
Co myslíte, bude ten recept dobrý?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Stříbrný

2 Hermelíny, 1 větší cibule, 4 stroužky česneku, 1 feferonka, 2 lžičky provensálského koření několik kuliček pepře. Sýr nakrájíme na kostičky, cibuli a česnek na jemné plátky. Vhodnou sklenici střídavě plníme Hermelínem, cibulí a česnekem. Zároveň prosypáváme kořením, přidáme celou feferonku a pepř. Naplněnou, upěchovanou sklenici zalijeme olejem, zavíčkujeme. Necháme několik dnů rozležet.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Stříbrný

Já nakládám Hemelín nakrájený na kostičky. Do sklenice na jemno cibuli kosky pfeferonek, a beraních rohů / Paprika/ česnek na plátky posypu grilovacím kořením nebo provensálským a zaleji olejem. Za dva tři dni chodím ochutnávat



Avatar uživatele
Zlatý

zkus zase něco jiného
Nejlépe nakládat plesnivec není tak velký - vyzkoušeno
Nechám ho uležet a pak rozkrojím naplacato
co nejhustěji do něj napíchám česnek nakrájený cca na 4mm plátky
skládám do sklenice se šroubovým uzávěrem
jednotlivé vrstvy se prosypou provensálským kořením zalijí se - /potopí/ olivovým olejem nebo vegetolem
zašroubuje se sklenice a uloží se před nedočkavými jedlíky na 1 týden - nemusí být v chladu - dřív se rozleží.
Doplňuji:
určitě bude dobrý ten cos našel - hermelíny a vůbec sýry tohoto typu jsou bezva - tak prima pošmáknutí přeji H.


Avatar uživatele
Zlatý

Nedělám sice nakládaný, ale mám jeden dobrý recept na plněný. Rozpůlíš Hermelín, opatrně vydlabeš vnitřek a ten pořádně promícháš se strouhanými vlašskými ořechy, trochou soli s čerstvě drceného černého pepře. Pak naplníš ty hermelíny tou směsí a pevně přitiskneš. Zabalíš je zpět do jejich alobalů a necháš alespoň pět dní až týden v chladu rozležet. Pak se to krájí na osminky a podává ozdobené hroznovým vínem. Mám to ráda na celerovém salátu. Fakt lahůdka.


Avatar uživatele
Registrovaný

Já dělám nakládaný hermelín podle jednoduchého receptu na http://www.nakladany-hermelin. eu/

Určitě doporučuji, nemá to chybu.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

briketka10

mňám mňám mňám :O

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 842
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.