Avatar uživatele
Registrovaný

Najdete, prosím, české informace o "century egg"?

odkaz na wiki: http://en.wikipedia.org/…

Odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

http://magazin.libimseti.cz/…
Doplňuji:
Dadalova kuchařka :
VEJCE STOLETÉ, VEJCE DYNASTIE MING / HUNDRED-YEAR EGG, CENTURY EGG, THIOUSEND-YEAR EGG, MING DYNASTY EGG / PI DAN
- je také nazýváno "century egg", "thousand-year egg" a "Ming Dynasty egg". Všechna vejce (nejčastěji kachní), která mají být tímto způsobem upravena jsou pokryta slupkou ze směsí vápna, popela a solí, před jejich zakonzervováním ("pohřbením") na 100 dní (2-4 měsíce). Vápno zvrdne a vajíčko se jeví na pohled jako by bylo takto uchovávané přinejmenším několik století. Když odstraníme černý vnější povlak a skořápku, tak objevíme pevný, jantarově nažloutlý bílek a krémový, tmavě zelený žloutek. Vůně je velmi ostrá a připomíná sýr. Podává se nakrájené na podlouhlé poloviny s naloženým zázvorem. Nejčastěji takto upravovány vejce kačení, pak slepičí, ale někdy i husí či dokonce křepelčí. Stoletá vajíčka jsou prodávána jednotlivě v obchodech s čínským zbožím. Mohou být doma skladována po dobu 2 týdnů při pokojové teplotě nebo v lednici až měsíc. Takto konzervovaná vajíčka jsou obvykle pojídána nevařená k snídaní nebo se podávají jako pikantní předkrm či chuťovka. Vždy k nim přiložíme misku se sójovou omáčkou a nasekaným zázvorem.


Avatar uživatele

Hledej frázi "černé vejce" - na netu je informací dost i v češtině.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 840
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 479
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.