Avatar uživatele
Bronzový

Nachází se v drůbežích nebo vepřových játrech a ledvinkách po tepelné úpravě zbytky moči?

Já si myslím, že ano a to je důvod, proč tyto pokrmy nesnáším. Přece nebudu jíst chcánky. Nechápu, že si v tom někdo libuje. Taky nesnáším květák, kterej obsahuje kyselinu močovou.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Co by dělala moč v játrech???
:-D
A pokud jsou ledvinky dobře vymyty (a vykrájeny velké močovody), ani v nich moč není.

Mimochodem - ledvinky i játra jsou delikateskami...
;-)

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Pokud jsou před přípravou odstraněny močovody, důkladně opláchnuté, nejsou cítit močí! A co RUM, necítíš ty shnilé brambory?


Avatar uživatele
Zlatý

Prvně ochutnám, ať je to cokoli a teprve potom dělám závěry. Vnitřnosti jsou poslední dobou sice opomíjeny, ale většinou jsou to při kvalitní přípravě delikatesy.


Avatar uživatele
Zlatý

Moč u zdravých jedinců je sterilní. Lidí i zvířat.
V poušti si domorodci dávají na rány obklady s velbloudí močí. Také existuje léčebný obor urinoterapie, používaná i sportovci.
Takže klidně si je upeč. Horší je to, co obsahují vlastní játra jako hlavní filtr v těle.


Avatar uživatele
Bronzový

V čem problema? Snad v játrech budu očekávat těžké kovy, jedy získané z masokostních písků, ne-li zuhelnatělých kostí. Předpokládal bych, že horší je používání prasečích střev na jelita a podobně. Pokud se močový měchýř neopatrnou prací řezníka neotevře, tak se to dá jíst. Poškozením některých orgánů zabíjeného zvířete, může to být žluč, se maso pokazí. To byla otázka na čistotu zvířat, co?


Avatar uživatele
Bronzový

"Kyselina močová je konečným produktem metabolismu purinů u člověka. "

A kde by se v játrech vzala moč, tam jsou maximálně puriny aj. Také železo pro anemiky ;). Polévka s játrovými knedlíčky je má jedna z NEJ... Jatýrka delikatesa ;). Ledvinky nemusím mít, ale zkonzumuji...Vnitřnostmi se člověk necpe denně...
A naso i zeleninu baštíte?
Při pestré a vyvážené stravě Vám dna nehrozí :D
PIVKO:
"Vysoké množství purinu je obsaženo např. v pivě, které by se tudíž při tomto onemocnění (dně) nemělo konzumovat. Nejhorší je kvasnicové pivo."
http://www.ceskaordinace.cz/…
V květáku je 10 mg purinů.
V zeleném hrášku 80 mg (stejně jako v ledvinkách a játrech).
http://www.ceskaordinace.cz/…

Puriny v potravinách:
http://www.bezhladoveni.cz/…
Další odkazy:
http://www.zdravinadlani.cz/…


Avatar uživatele
Stříbrný

Játra jsou samozřejmě blbost. V ledvinách chcanky jsou a nezáleží na tom, jestli už jsou vařené/dušené/pečené anebo ještě syrové. Ledviny se proto před veškerým kuchtěním mají minimálně přes noc naložit do mlíka, které to z ledvin spolehlivě vytáhne (a které se pak vyleje). Nevím ale, jestli to funguje s v současnosti komerčně prodávánými "mléky", která já osobně mlékem odmítám nazývat. Já už jsem to tu myslím psal, s ledvinami neupravenými v mléce mě jako děcko trápili minimálně jednou týdně ve školce, smrad chcanek jsem cítíval už ráno při příchodu a ten den jsem se vždycky vyblil z podoby.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 480
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.