Avatar uživatele
Bronzový

Může opravdu špekáček hořet ?

V sobotu jsme teda opékali nad ohněm špekáček a mě ten špekáček najednou začal hořet tak jsem řekl ze srandy budu mít holt flambovaní špekáček a pak jsem ho vytáhl a ještě se z něj kouřilo ale pak to bylo chutnalo výborně akorát jsem to musel nechat chvíli vychladnout.

Ale jak je to možný copak špekáček může hořet.


Ps: zkuste to taky udělat aby vám při opékání začal hořet špekáček a pak to chutná výborně.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Odpoveď byla označena jako užitečná
Avatar uživatele
Zlatý

Špekáček může hořet. Na tom není nic divného. Vždyť obsahuje tuk. Kdysi se dělaly lojové svíčky. Je ale samozhášivý. Ano, chutná výborně. Jen bych nechtěl vést diskuzi se zastánci zdravé výživy.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

napred začne horieť najmä tuk.
ak horí dostatočne dlho, môže horieť i samotná masa špekáčku - ak sa dosiahne potrebná teplota.

pri horení tuku i mäsa vznikajú karcinogénne látky - to je práve tá >výborná chuť<.
dobrú chuť, stretneme sa na onkológii.

;-Q


Avatar uživatele
Zlatý

Hořel tuk ze špekáčku. Nic jiného tam k hoření neni.


Avatar uživatele
Stříbrný

Prakticky všechny potraviny jsou hořlavé. Tělo získává z potravy energii převážně jejím rozkladem a následným spalováním na CO2. Takže nesouhlas s Drap. Hořlavé je jak maso, tak i mouka a další věci co se tam často přidávaj. Tuk je jen nejsnáze zapalitelnej (protože se rozpouští, vytéká a snadno se odpařuje. Hoří pak ty olejové páry.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 845
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.