Avatar uživatele
Bronzový

Musím bezpodmínečně lína /25Dk/ před tepelnou úpravou pečením oškrábat? Díky

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Nemusíš, ale asi pak řekneš, že příště už tam sliz nenecháš )) Nejlepší a nejrychlejší je rybku jemně spařit, samotné droboulinké šupinky zvlášť nevadí.
Praxe

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Šupiny ze zabitých línů neškrabeme, ale položíme celé ryby do dřezu nebo na pracovní desku a posypeme je z obou stran hrstí soli. Sůl po chvíli vytáhne z ryb sliz (hlen) a ryby na povrchu zbělají. Slizovou vrstvu oškrábneme tupou hranou nože, ryby vykucháme, zbavíme žaber, opláchneme a osušíme.

Zdroj: http://www.cerstveryby.cz/Slad kovodni-ryby-cele/Lin-obecny-k uchany-200-400g.html


Avatar uživatele
Zlatý

Sliz z lína lze odstranit také přelitím vřelou vodou.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 843
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.