Avatar uživatele
Registrovaný

Jaké maso správně použít na Moravský vrabec vs Vepřové ve vlastní šťávě?

V jednom díle Ano, šéfe (restaurace Arter) Zdeněk Pohlreich si objednal vepřové ve vlastní šťávě, a moravského vrabce, a vytýkal že na to vepřovém je použito stejny maso jako na moravského vrabce, a že je to jako celkem velká chyba. Přitom jsem se díval na internet na recepty a viděl jsem, že moravský vrabec se dělá z plecka, a vepřové ve vlastní šťáve taky z plecka, tak nějak néchapu co byl v tom případě za problém. Víte někdo?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Stříbrný

Moravský vrabec by se měl dělat z bůčku, nikoliv z plecka.
Vepřové ve vlastní šťávě by podle mne mělo být z krkovice nebo z kýty.

Na internetové recepty nemůžete spoléhat.
Píší je lidé, kteří si už provedli různé úpravy.
(Já např. dělám vepřové řízky z plece, protože jsou
šťavnatější než z kýty a chutnější než z krkovičky.)

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele

Brabčáky dělám zásadně z bůčku,tam je pak ta šťávička nejinteligentnější.
Jinak se obávám ,že ti tuhle otázku někdo smaže,jelikož nemáš na konci otazník,to je tady katastrofální omyl.
Doplňuji:
Doplním:když čekám hosty a někteří nemusejí jen bůček a chtějí více libového,tak dávám vepřovou plec
a bůček bez kosti,k tomu
cibuli, česnek,kmín,sůl,
hovězí vývar nebo vodu na podlití,
to je pak šmakuláda.


Avatar uživatele
Bronzový

Miluju rozhovory o jídle...Ivzez mě krásně rozhajcovala, mám hlad :D


Avatar uživatele
Zlatý

Moravský vrabec je z plecka příliš suchý.


Avatar uživatele
Bronzový

Moravský vrabec se má dělat z jednoho dílu vepřového boku a jednoho dílu vepřové plece, kdežto u vepřového vrabce je podíl masa plec a vepř. kýta. Nic není suché když se připravovanému pokrmu věnuje péče, která tam má být.Věřte mi vařím 40let.
Doplňuji:
Jaguare, Ty barbare- pod vepřové maso hovězí vývar? I ta voda je vcelku zbytečná, cibule a ostatní pustí tu správnou šťávičku.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.