Avatar uživatele
Zlatý

Máte vyzkoušený recept na opravdu křupavé zelňáky?

Ochutnala a vyzkoušela jsem jich už dost, ale takové, jaké jsem kdysi měla v Českém Krumlově se mi znovu nalézt nepodařilo. Všechno jsou to jen takové, víceméně měkčí placky se zelím.

Hledám recept na pevné, tvrdší, ale tenké, křehké a křupavé zelňáky. Znáte nějaký? Díky:-)
Doplňuji:
Tak ti hanulko pěkně děkuji.:-) Zelňáky byly fakt na jedničku. Skvělý recept, všude jsem předtím nacházela samé pagáčové až buchtové a to nebylo ono. Mám jasnou volbu, co budeme křoupat o Silvestru. Rychlá příprava,
jednoduchý recept; doporučuji vyzkoušet i ostatním (kdo máte rádi něco pikantního) - ale pozor, je po nich dost žízeň...:-)

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Odpoveď byla označena jako užitečná
Avatar uživatele
Zlatý

párkrát jsem dělala z 1/2kg mouky a 1/4kg zelí , trošku soli a chilli můžeš přidat i škvarky -já je nedala a pěkně zadělat těsto a udělat slabé placky a péct na plechu na peč. papíru v troubě - jsou křupavé
Doplňuji:
přidejte do těsta asi 2 plné lžíce sádla- nějak mi to vypadlo- šlo by to špatně zpracovat

 

Otázka nemá žádné další odpovědi.

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

hanulka11

Tak to jsem Damiáno moc ráda, že chutnaly.Je to obyčejná dobrota a o to skvělejší, takové máme nejradši.

Avatar uživatele
Zlatý

Damiana

:-)

Avatar uživatele
Zlatý

Damiana

Díky hanulko, ty zkusím. Není tam ani droždí, to by mohlo být křupavé - a myslím, že právě ty škvarky je taky dělají až moc měkkými.
A drží to těsto dobře pohromadě? Má se to zelí spíš hodně vymačkat nebo to víc váže ta voda v něm? Dík.:-)

Avatar uživatele

anonym

Holky, já mám zkušenost, že i cmunda (bramboráky) křupou i bez vejce, když se přidá do testa trochu strouhanky.

Avatar uživatele
Zlatý

Sůwa

Já do bramboráku přidávám strouhaný sýr ( 100g na 1 kg brambor ) a taky krásně křupají.

Avatar uživatele
Zlatý

Damiana

Díky dámy:-) Já zase do bramboráků přidávám strouhaný syrový květák 1:1 s bramborami, ale říkáme jim pak květoráky. Také výborné - jo a trošku muškátového květu:-)

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 842
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.