Avatar uživatele

Máte rádi hrachovou, tzv."atom"kaši?

Díky za odpovědi.
Já jí teda nedám,ale zase hrachovou polévku mám rád.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Mám jí ráda, dnes to máme k obědu - http://www.odpovedi.cz/…

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Stříbrný

Tak to máme - Jugar - pro jednou stejný názor.
Hrachovou polévku s opečeným nakrájeným chlebem na kostičky či houskou zbožňuju, ale kaše mně roste v puse a nemohu ji ani spolknout.


Avatar uživatele
Bronzový

nejedl jsem jí asi 20 let takže bych si jí klidně i dal


Avatar uživatele

na vojně každý měsíc při likvidaci konzervovaných zásob potravin, které podléhaly expiraci. obsahem byla vedle bramborové polévky i hrachová kaše a luncheon meat. už si ani přesně nepamatuju, na kolik porcí byla jedna bedna. odhadem četa.


Avatar uživatele
Zlatý

Mám, dokonce radši než třeba čočku na kyselo, ale přítel má raději čočku, takže se střídáme ve výběru luštěnin.

A když k nám přišla dvacetiletá sousedka s minimem znalostí o vaření s prosbou o uvaření hrachové -omáčky-, tak jsem se smíchy válela po podlaze.


Avatar uživatele
Stříbrný

jo, na vojně (ZVS) povolena byla s ohledem na svou maskovací barvu...jo a s párkem nebo vajíčkem a chlebem, a to všechno: podržte se stolu - ZADARMO...díky sametové kalamitě 11/1989 tohle už NIKDY nehrozí


Avatar uživatele
Bronzový

Ne, hlavně ta "žlutá" bývala v družině "za trest" (Měli jsme hodné kuchařky a vždy mi daly druhý oběd. Býval rozdíl mezi 1. a 2. stupněm ZDŠ).


Avatar uživatele
Bronzový

Jo naposled ještě na vojně a před cca rokem jsem si ji udělal a pochutnal jsem si!!!Prostě pokud není 1xtýdně pak ji mám rád.U útvarů kde jsem byl ji dělal tak max 1xměsíčně,čočku si nepamatuji kdy za těch 18 vojenských roků byla!

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Stříbrný

cochee

IceT, ale ona hrachová mačka existuje. Vážně. Je to jen variace na totéž téma jako okurková, česneková, křenová, teď nevím, jestli náhodou ne i cibulová (nikdy jsem nejedl) - totiž bešamel a ten komponent v názvu mačky do něj. Já ji viděl (ne jedl) asi třikrát a zdá se, že se dělá z čerstvého anebo sterilovaného hrachu, protože doslova řnuly do očí ty ukrutně zelené kuličky v bílém základu. Sušený hrách, ze kterého se dělá polívka nebo atombordel, by tak zelený nebyl. Ze jmenovaných bešamelových omáček doma konzumujem pouze česnekačku, ostatní považujeme za šit.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.