Avatar uživatele
Zlatý

Máte nějaký vlastní recept na netradiční přípravu drštěk? Nevím, zda to existuje, já si je udělal jako lečo a dobrota..

Doplňuji:
Dršky jako guláš, obalované, zadělávané, na paprice atd., atd. znám, teho je plnej net ))
Já, jako správnej lenoch, vařím jen z předvařených a mimo toho leča jsem je také zkoušel dát třeba do flíčků, fr. brambor, bramboráků a taky špica )) Myslím teda spíše NĚCO.. nevšedního, zvláštního - zkrátka žral bych je imrvére, ale NIC, žádné NĚCO mne už nenapadá, klidně si i vymýšlejte a já to určitě a rád voprubuju !! ))

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

můžeš si udělat smažené obalované ale předchází jim delší příprava

ráno si naložím držky do studené vody a každé 2h vodu vyměním udělám to 6x....
pak je vařím v tlakáči asi 1 1/2 h s celým pepřem a osolené
po té je nakrájím když změknou a obaluji v trojobalu a smažím, k tomu podávám hedvábnou bramborovou kaši
s okurkovým salátem je to dobré

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Toto jídlo také miluji a tvoje nápady určitě vyzkouším.
Tak mne napadlo: co tak zkusit je jako kyselé? Myslím udělat je s kůžemi, kyselou zeleninou atd. jako sulc. To by možná za pokus stálo, pokud je nechceš dávat taky do buchet :-D


Avatar uživatele
Zlatý

600 g drštěk, 400 g rajčat, 4 brambory, 1 větší cibule, 1 mrkev, kousek celeru, 2 stroužky česneku, 1 dl piva, lžička majoránky, 50 g strouhaného tvrdého sýra, 2 lžíce oleje, sůl, pepř
Postup

Při použití předvařených.Dršťky prosolíme, vymneme a propereme aspoň ve třech vodách a pak je nakrájíme na nudličky.

Na oleji osmahneme pokrájenou cibuli s nadrobno pokrájenou mrkví, celerem, nasekaným česnekem, poté přidáme dršťky, mírně osolíme, opepříme a podlijeme pivem.

Když se alkohol vydusí, přidáme oloupaná a pokrájená rajčata,dají se použít i drcená rajčata z konzervy, okořeníme majoránkou, zalijeme větším množstvím vody a vaříme doměkka. K téměř měkkým dršťkám přidáme oloupané na kostičky nakrájené brambory, podle potřeby přilijeme ještě trochu vody.

Společně vaříme doměkka dokud omáčka nezhoustne. Podle chuti můžeme na talíři posypat strouhaným sýrem.
Recept není můj,ale je to dobrota.


Avatar uživatele
Stříbrný

Ve výrobně se držky vařily v bubnové pračce,
vozili je z jatek ještě celé zelené. Vypadalo to jak hadry na podlahu kde to nepomohlo dopíraly to na valše.Po nekolika hodinovém praní když dostali světlou barvu se mlely do polévkového základu.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 842
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.