Avatar uživatele

Mate nejaky trik na hovezi maso?

Dala jsem varit 1,5kg v celku,vetsi hrnec vice vody a po uvareni jsem ho skoro nenasla.Proc se tak stahne,cim to je?Zrovna tak i u pecene.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Z masa vyšla voda /šťáva/, prostě se speče.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

http://www.profi-bazar.cz/…
Před vařením osmahnout aby se uzavřelo a nevytekla voda nebo dát do vroucí vody a ne do studené.

http://www.profi-bazar.cz/…


Avatar uživatele
Zlatý

Sice nepíšete k čemu maso po uvaření použijete, ale pokud bude použito v polévce,pak se vloží do studené vody a tzv. vyvaří.Pokud ho ale chcete použít dál (např.: dušená mrkev,vařené hovězí maso,vařený brambor),potom maso vložte do vařící vody,po chvilce (cca 1 min.), teplotu stáhněte tak, aby se maso vařilo jen velice zvolna 1-1,5 hod. podle druhu amnožství.Při vložení do vařící se vody, se maso na povrchu srazí a šťáva z něj při dalším vaření nevyteče. U pečení, maso (používám u všech mas, která běžně používáme v kuchyni), přes noc naložím do 3% roztoku vody a soli, před jeho pečením.Sůl maso prostoupí je stejně slané i uvnitř. Po okořenění atd.(každý podle svého receptu),podliji vodou a zakryté peču na 150°C 1,5 až 3 hod.,(zase záleží na druhu masa),podle potřeby podlijte. Na dopečení maso odkryjte a dopečte na 220°C. "Výroba kůrčičky". Při této úpravě se maso nestáhne, jak píšete.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.