Avatar uživatele
Zlatý

Máte nějaký rodinný tradiční velikonoční pokrm, který nesmí na vašem stole chybět?

Pokud není recept tajný ....sem s ním!!!!!Děkuji.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

V sobotu- Velikonoční nádivka s uzeným masem,400 g vařené uzené krkovice|5 housek|250 ml mléka|2 lžíce sekané kudrnky|dle chuti: muškátový květ|dle chuti: sůl|4 vejce|dle potřeby: olej,Uvařenou uzenou krkovici nakrájíme na menší kousky. Housky rozkrájíme na kostičky a přelijeme mlékem. Po chvíli z nich vymačkáme tekutinu a přidáme k masu. Ochutíme petrželkou, muškátem a solí. Z vajec oddělíme bílky, žloutky rozšleháme a přilijeme k ostatním surovinám. Vše důkladně promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do připravené směsi. Nádivku dáme do zapékací misky, vymazané olejem. Vložíme do trouby vyhřáté na 190 stupňů a pečeme asi 35 minut dozlatova.V neděli-guláš.A v pondělí špenát s vajíčkem.
Doplňuji:
Mazanec a beránek u nás není jsem diabetik.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Bronzový

Takže na zelený čtvrtek je špenát s vejcem a brambory.Na velký pátek by nemělo být maso tak to míváme kynuté knedlíky v ovocem a mákem nebo ořechy.V sobotu vaříme normální jídlo a v neděli kůzle nebo beránka nebo aspoň telecí řízečky.Mezi tím i velikonoční nádivku-hlavičku.Protože mám hladové dítě tak z 10-15 rohlíků,k tomu tak 5 vajec-z bílků sníh,mléko,sůl+pepř.Pak nakrájené uzené maso,spařené a nasekané kopřivy a bylinky ze zahrádky.Můžeme ji za tepla i za studena.A na pondělí peču 3 mazance.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 843
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.