Avatar uživatele
Registrovaný

Mam problém a nevím co s ním. Udělala jsem kyselé zelí, ale ouvej ono nekvasí! Dala jsem sůl, kmín, cibuli a

Co s tím?
Doplňuji:
Udělala jsem kyselé zelí, ale ouvej ono nekvasí! Dala jsem sůl, kmín, cibuli a Deko a to asi bude ten problém. Poradte, mam to vyhodit a začít znova nebo se to dá nějak zachránit. Děkuji za každou radu. K.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Jak dlouho vám kvasí? Máte ho v teple??

No tak já si myslím, že když tam máte to Deko, tak vám to prostě kvasit nebude, tak to prostě nechte a snězte to tak jak to je.
Doplňuji:
Jo a ještě tam přidejte ocet a máte to jak zelný salát,,:-)

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

To jako že jste ho nakrouhala a dala naložit a nic se neděje?

Zřejmě jste ho málo upěchovala ...víte snad , že se šlape zelí a je to opravdu důležité aby se vše dobře propojilo a pak teprve nastává kvašení a je třeba ho dobře zatížit.
Doplňuji:
tak s dekem vám nezkvasí, ale bude jen naložené jako sterilované - nevyhazujte ho

jen nebude kysané


Avatar uživatele
Zlatý

Aby začalo kvasit potřebuje teplotu kolem dvaceti stupňů. Trvá to tak 14 dní až tři týdny. Taky je možnost ta, že zelí mšlo příliš málo přirozeného cukru. To také způsobuje problémy s kvašením

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele

anonym

Aby začalo kvasit, pěchuje se nohama ani ne proto, že bude víc spojené, víno v demižonu taky není spojené, ale proto, že na nohách jsou kvasinky. Kvasinky jsou vlastně všude. Když je potřebujeme, krmíme je, zahříváme, aby prostě žily a neumřely. No a když se smíchají s Deko, tak ty slabší to nepřežijí. Hoďte tam dvoje kvasnice a půl kila cukru. Uvidíte že se to ještě zvrávorá.

Avatar uživatele
Registrovaný

Eva2006

Teplo mam doma okolo 20°stupnů . Mám do zelí přidat trochu cukru?

Avatar uživatele
Zlatý

hanulka11

to už vám kvasit nebude s tím dekem ,nic tam nepřidávejte , dejte ho do sklenic a zavíčkujte- pokud to bylo deko bez sterilizace tak nemusíte do páry
pokud bylo obyčejné tak musíte sterilovat

Avatar uživatele
Zlatý

kropitko

Já už bych to taky nechala,,prostě až na něj budete mít chuť, tak ho otevřete a pak ho dochutíte podle chuti, myslím, že ten zelný salát by z toho snad šel. Nebo rovnou jednu lahev otevřete a ochutnejte to, dodejte ocet, cukr, no prostě podle chuti,,,jestli to má cenu vůbec schovávat.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.