Avatar uživatele
Registrovaný

Mám kupovat raději tmavé pečivo či grahamové? Jaký je v tom rozdíl, co je zdravější? Co to ten graham vlastně je?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

* Celozrnná mouka graham – jemnost mletí odpovídá přechodu mezi hrubou moukou a krupicí. Je vhodná k pečení grahamového chleba.
* Špaldová mouka – pšeničná mouka špaldová je velice drahá, ale také naprosto bez chemických látek. Pšenice, ze které se mouka mele, roste na velmi neúrodné půdě, která nevstřebá žádná hnojiva. Mouka má oříškovou chuť a je lehce stravitelná.
* Bezlepková mouka – jde vlastně o směs, speciálně připravenou pro bezlepkovou výživu. Je vhodná pro vaření (např. zahušťování) a ještě více pro pečení. Samotná se používá na přípravu bezlepkových kynutých moučníků (vánočky, bábovky, mazance, atd.) – je jen nutné místo mléka použít vodu (o pokojové teplotě). Na jiné druhy těst ji mícháme s dalšími druhy mouky (rýžovou, amarantovou a sójovou).lepší je kupovat tmavé pečivo ale né obarvené npř karamelem,také vícezrné nebo celozrné.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele

Tohle je na vysokou školu,jen si pamatovat,že co je tmavé,nemusí být celozrnné,zdraví prospěšné.

Zdroj: http://kutzik.jirpa.cz/view.ph p?nazevclanku=co-se-skryva-pod -pojmem-vicezrnne-pecivo&cislo clanku=2009080046

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 845
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.