Avatar uživatele
Pokročilý

Majitel restaurace

Co musím splnovat jako majitel a provozovatel restaurace?Jaký je potřeba živnostenský list a dostanu ho i když nejsem vyučen v oboru?
Dík Honza
Doplňuji:
Děkuji Všem za odpovědi.Možná jsem se špatně vyjádři.Jedná se mi jen o koupi funkční hospody bez kuchyně a bez podávání jídel.Jen podávání nápoju.Zjednodušeně,mužu točit pivo pro verejnost,když jsem vyučen třeba zedník?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Registrovaný

Honzo-držím palce, je to řehole a obzvlášť dnes (DPH, drahá pracovní síla, malá kupní síla atd..) ale když už se opravdu rozhodneš a nemáš v oboru šest let praxe tak to chce mít garanta který je v oboru vystudován nebo vyučen... Dobře si investici rozmysly a zkonzultuj to s nějakým opravdovým hospodským a hlavně poslouchej.. Vím o čem mluvím, stálo mě to tři čtvrtě mega a rok bezesného života... Vím že je zkušenost nepřenositelná ale třeba se ti vše uleží..

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Avatar uživatele
Zlatý

Tak jsem hledala, jelikož se jedná o hostitelskou činnost budete muset mít doklad

Abychom získali řemeslnou živnost, musíme splňovat odbornou způsobilost:

odborné vzdělání v příslušném oboru (k tomu nepotřebujeme praxi) - viz § 21 odst. 1 Živnostenského zákona
nebo odborné vzdělání v příbuzném oboru a k tomu rok praxe v oboru - viz § 22 odst. 1 Živnostenského zákona
nebo jsme byli určitý počet let OSVČ nebo zaměstnanec ve vedoucí pozici a k tomu máme požadované doklady o rekvalifikaci - viz § 21 odst. 2 Živnostenského zákona
nebo máme aspoň 6 let praxe v oboru - viz § 22 f) Živnostenského zákona

http://www.jakpodnikat.cz/…

http://zakony.kurzy.cz/…


Avatar uživatele
Bronzový

V oboru nemusíš být vyučený,ale musíš prokázat myslím šest let praxe v oboru,nebo musíš sehnat někoho kdo ti bude dělat grant a vyučený v oboru je,abys získal živnostenský list na hostinskou činnost.Jak jednou naliješ panáka,nebo natočíš pivo,tak tuto živnost s hostinskou činností potřebuješ.Tak mi to tenkrát řekli a dokonce mě byli i zkontrolovat.


Avatar uživatele
Registrovaný

Platí vše řečené, tedy potřebuješ mít výuční list jako číšník kuchař, nebo šest let praxe v oboru a nebo garanta i když jde jen o výčep.


Avatar uživatele
Stříbrný

Doba náleven už asi skončila. Zaměřil bych se spíš na jiný obor. Dřív jsem taky chodil do hospody, ale dnes si raději koupím pivo domů a na točený si zajdu fakt tak jednou za měsíc. Je to dražší. Než se zavede nová hoskoda a navíc bez jídla, to trvá i měsíce. Mám známého, který má zavedenou hospodu s dobrou kuchyní a steně běduje, že mu to upadá. A bude hůř !!!

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Finance a podnikání

Zlatý Drap 690
Zlatý mosoj 416
Zlatý gecco 242
Zlatý Hlada 239
Stříbrný ivzez 212
Zlatý standa 200
Zlatý hanulka11 179
Zlatý ReHu 172
Zlatý led 156
Zlatý panenka 153

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.